U bent hier

Home » Nieuws » Blog van Nieuwsberichten

Blog van Nieuwsberichten

 

 

 

 

 

 

 

Furaha en Zena waren erg openhartig tijdens het gesprek. 

Familie
Zena - broertje Fred en zusje Shamim (wonen ook in SOL) en broer Eric (woont nog bij oma). 
Red. We hebben hem gezien tijdens het feest; een heel lieve zachte jongen van 18 jaar. Op onze vraag hoe het voor hem was dat zijn broertje en zusjes in SOL wonen en niet meer bij hem, gaf hij aan dat hij hen wel miste, maar ook blij was voor hen en voor hem zelf, want nu is er ook geld dat hij naar school kan, dat kon daarvoor niet. Op de dag van het feest zat hij telkens even met Zena samen hand in hand of soms met Fred of Shamim. Heel lief om te zien. 

 

 

 

 

 

Folkert Visser maakt namens het bestuur de balans op van het afgelopen jaar.

December is een mooie tijd om de balans op te maken. HelpTeamWork heeft opnieuw een heel waardevol jaar gedraaid waar we heel dankbaar voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan Springs of Life wat heel goed loopt en haar 5-jarig bestaan mocht vieren. Er zijn belangrijke stappen gemaakt bij project Yoba in Gambia. En ondanks dat de wegen van HTW en Yoba zich scheidden, ligt er voor Yoba een mooie basis om op verder te kunnen gaan. Daarnaast was er in 2017 een recordopbrengst van de Jeany's. 

In september brachten Sandra Wierenga en Marion Spikman opnieuw een bezoek aan Springs of Life (SOL) en wel om een heel bijzondere reden. Die maand was het 5 jaar geleden dat SOL dankzij hun initiatief de deuren opende om 10 kinderen een toekomst met perspectief te geven. 

Trots 
Opnieuw hebben we gezien dat het ontzettend goed gaat met alle kinderen. We zijn deze keer nog meer geraakt hoe dankbaar de kinderen zijn voor de kans die ze gekregen hebben door hun plaatsing in het gezinshuis. Alle kinderen dragen verantwoordelijkheid en zetten zich volledig in voor hun eigen toekomst, hun broertjes en zusjes én het huis. Ze doen het echt samen! 

Sinds mei 2014 is Yoba Gambia een van de projecten onder de paraplu van Stichting HelpTeamWork. Sindsdien maakten we samen stappen om een nieuwe workshop (werkplaats) te realiseren op een nieuwe locatie. Kansarme jongeren leren hier het timmermansvak om zo in hun toekomstige onderhoud te voorzien. Inmiddels gaat het goed met de jongens, is de grond gekocht, liggen er mooie tekeningen, is er electriciteit en water gerealiseerd en vindt er al de nodige bedrijvigheid plaats op de nieuwe zichtlocatie.

Ineke Bakker bezocht in het voorjaar Springs of Life, samen met Marion, initiatiefnemer van SOL. Voor Ineke was het een eerste bezoek aan Afrika. Een fantastische ervaring met heel veel indrukken. Voor HelpTeamWork deed ze verslag van die indrukken. 

“Marion en ik kennen elkaar al bijna ons hele leven. Vorig jaar mocht ik in een nieuwsbrief al eens vertellen waarom wij als gezin sponsor zijn geworden van Rose, één van de meisjes in SOL. Wij vinden het belangrijk dat je een beetje om elkaar denkt, dus zeker aan kinderen die minder kansen krijgen dan ons hier in het Westen.

Weinig groenten
Omdat het aanbod van groenten zeer beperkt is, is er helaas maar beperkt variatie mogelijk. Sukuma wiki is een groente die wij niet kennen en die eigenlijk het hele jaar voorradig is. Het lijkt wat op spinazie, maar smaakt meer naar boerenkool. Verder worden ook vaak uien en wortels gegeten.

 

Ugali met sukuma wiki

Pagina's

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Tweets over HTW

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 8178 0174
info@helpteamwork.nl

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI