U bent hier

Home » Nieuws » Blog van Nieuwsberichten

Blog van Nieuwsberichten

Sinds mei 2014 is Yoba Gambia een van de projecten onder de paraplu van Stichting HelpTeamWork. Sindsdien maakten we samen stappen om een nieuwe workshop (werkplaats) te realiseren op een nieuwe locatie. Kansarme jongeren leren hier het timmermansvak om zo in hun toekomstige onderhoud te voorzien. Inmiddels gaat het goed met de jongens, is de grond gekocht, liggen er mooie tekeningen, is er electriciteit en water gerealiseerd en vindt er al de nodige bedrijvigheid plaats op de nieuwe zichtlocatie.

Ineke Bakker bezocht in het voorjaar Springs of Life, samen met Marion, initiatiefnemer van SOL. Voor Ineke was het een eerste bezoek aan Afrika. Een fantastische ervaring met heel veel indrukken. Voor HelpTeamWork deed ze verslag van die indrukken. 

“Marion en ik kennen elkaar al bijna ons hele leven. Vorig jaar mocht ik in een nieuwsbrief al eens vertellen waarom wij als gezin sponsor zijn geworden van Rose, één van de meisjes in SOL. Wij vinden het belangrijk dat je een beetje om elkaar denkt, dus zeker aan kinderen die minder kansen krijgen dan ons hier in het Westen.

Weinig groenten
Omdat het aanbod van groenten zeer beperkt is, is er helaas maar beperkt variatie mogelijk. Sukuma wiki is een groente die wij niet kennen en die eigenlijk het hele jaar voorradig is. Het lijkt wat op spinazie, maar smaakt meer naar boerenkool. Verder worden ook vaak uien en wortels gegeten.

 

Ugali met sukuma wiki

Kan een project zomaar aan de bel trekken en vragen om een bijdrage voor het een of ander? Wat gebeurt er eigenlijk met al het geld dat door de jaren heen is ingezameld? Hoe wordt bepaald wie wat krijgt?

De meeste projectkosten zijn vooraf begroot en onderling vastgelegd. Om een indruk te geven beschrijven we het voorbeeld van hoe het in Kenia al sinds 2012 loopt.Elke maand gaat er een vast bedrag naar Springs of Life in Kenia. Bedoeld om kleren van te kopen, schoolgeld te betalen, voor huishoudgeld etc. Deze structurele betalingen zijn mogelijk dankzij de maandelijkse giften van de kindsponsoren.

De jongens van Yoba hebben een mooi project erop zitten. Een keuken op maat, besteld door een klant die een nieuw huis heeft gebouwd. Gambia kent geen meubelboulevards en keukengiganten. Een mooie uitdaging dus voor Yoba. In overleg koos de klant voor een uit beton opgetrokken frame, betegeld en afgewerkt met mahoniehouten onder- en bovenkasten. Een hele precisieklus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buba neemt de juiste maten voor de keukenkastjes.

Het voorlopige gebouw van Yoba

Het waren spannende maanden in Gambia. De zittende president was niet herkozen, maar wilde geen plaats maken voor de nieuw gekozen president. De dreiging van een burgeroorlog was groot. Uiteindelijk koos oud-president Yammeh eieren voor zijn geld en vluchtte hij in januari het land uit. De rust keerde gelukkig gauw terug in Gambia en de jongens, die tijdelijk elders in Gambia verbleven, keerden terug naar Yoba. Ze volgen de ontwikkelingen van 

Pagina's

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Tweets over HTW

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 8178 0174
info@helpteamwork.nl

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI