Help mee: word kindsponsor!

Hieronder vind je meer informatie over de kinderen van Springs of Life. Voor elk kind zoeken wij (minimaal) 4 kindsponsoren.

Wanneer je kindsponsor wordt van één van de kinderen van Springs of Life, dan help je dat kind naar een waardevolle toekomst met perspectief. Een toekomst waarin het zichzelf kan ontwikkelen en waarin het kind in z’n eigen levensonderhoud kan voorzien. Maar ook in dat van een evt. gezin, of andere betrokken familie.

Jouw hulp zorgt ervoor dat jouw sponsorkind:

  • onder een dak kan wonen!
  • in een veilige omgeving kan opgroeien
  • goede, gezonde voeding krijgt
  • medische zorg ontvangt
  • naar school kan gaan
  • (beroeps)opleiding kan volgen

Jouw hulp zorgt letterlijk voor zijn/haar toekomst!

Voor € 27,50 per maand sponsor je al een kind en heb je persoonlijk contact met het kind. En als je dat fijn en prettig vind, kun je ook aangeven welk kind je graag zou willen sponsoren. Mocht dat kind al voorzien zijn van genoeg kindsponsoren, dan laten wij dat z.s.m. weten.

Misschien vind je het fijn om eerst nog wat meer informatie te ontvangen. Laat het gerust weten via: gezinshuismombasa@helpteamwork.nl.

Shamim Charo

Shamim is van september 2010. Ze komt uit een klein dorpje genaamd Mzambarauni.

Shamim is de jongste van een gezin met 3 kinderen. Haar zus is Zena Chengo en haar broer is Fred Chengo. Alledrie zijn geplaatst in Springs of Life.

Haar beide ouders zijn gestorven aan aids. Ze woonde voor haar plaatsing bij haar grootouders, die niet in staat waren om voor Shamim en de andere 2 kinderen te zorgen. Er was sprake van ernstige ondervoeding.

Shamim is een liefdevol, uitbundig en levenslustig meisje. Toen Rhoda haar voor het eerst kwam opzoeken, kwam ze direct naar haar toe en stak haar armen in de lucht, zodat ze kon worden opgetild. Ze is de jongste in Springs of Life en de oogappel van zowel Rhoda als mama Mary.

De ontwikkeling van Shamim is een aantal jaren wat zorgelijk geweest, ondanks dat ze altijd vrolijk was. Sinds haar gehoorprobleem is vastgesteld en inmiddels verholpen, is ze ineens als een speer vooruit gegaan.

Zena Chengo

Zena is van december 2000 en de één na oudste in het gezinshuis. Sinds ze naar school gaat, ontwikkelt ze zich goed. Ze is heel close met haar moeder, mama Mary.

Zena is in Springs of Life geplaatst samen met haar zusje Shamim en haar broertje Fred. Beide ouders zijn gestorven aan aids. Hierdoor heeft ze al vroeg geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor haar kleine broertje en zusje.

Ze is een liefdevol meisje, maar heeft zelf weinig liefde gekend vanuit haar ouders en familie. Al jong moest ze op pad om eten, water en brandhout te zoeken om te kunnen koken en eten. Hierdoor heeft ze weinig tijd voor haarzelf gekend.

Ze heeft in het gezinshuis gelukkig wél tijd voor zichzelf. Haar hobby’s zijn koken en lezen en ze kan prachtig zingen.

Inmiddels gaat ze alweer een aantal jaren naar een kostschool in de Nakuru-regio, ten noorden van Nairobi. Zena heeft het enorm naar haar zin en heeft veel vriendinnen op haar nieuwe school. Omdat het een dag reizen is, is ze alleen in de langere schoolvakanties (3 keer per jaar) thuis.

Fred Chengo

Fred is van juni 2006. Hij is het broertje van Zena en broer van Shamim. Zijn beide ouders zijn gestorven aan aids. Samen zijn zij geplaatst in Springs of Life.

Fred ging voor zijn plaatsing in het gezinshuis vaak niet naar school, omdat er op dat moment geen geld was voor de schoolkosten. Hij woonde met zijn zusjes bij zijn grootouders. Zij waren niet in staat om goed voor hen te zorgen. Hierdoor kreeg hij regelmatig geen of onvoldoende voeding. Zijn gezondheid liet daarom op dat moment ook te wensen over. Nu is hij gezond en hij ontwikkelt zich gestaag en goed.

Fred is een rustige en opgewekte jongen, die heel graag voetbalt.

Hij zit in het laatste schooljaar van de lagere school en zal in 2022 de overstap maken naar de middelbare school. Zijn schoolprestaties waren jarenlang niet zo goed, ook omdat hij erg beïnvloedbaar was door leeftijdsgenoten. In het laatste jaar heeft hij een flinke groei doorgemaakt en hoeft hij niet meer aangespoord te worden, maar draagt hij zelf die verantwoordelijkheid.

Isaac Kibali

Isaac is van mei 2005. Hij komt uit de omgeving van Mtwapa. Hij is de oudste van 3 kinderen.

Isaacs vader is Oegandees en is psychisch niet in orde. Zijn familieleden hebben hem opgehaald en mee terug genomen naar Oeganda. Zijn moeder heeft geen werk en was daarom niet in staat om voor haar kinderen te zorgen. De kinderen kregen onvoldoende te eten. Gelukkig heeft zijn moeder hem een stabiele omgeving gegund en toestemming gegeven om hem een toekomst te bieden in Springs of Life.

Sinds hij naar school gaat, is gebleken dat hij een slimme jongen is, die het altijd goed doet op school. Hij is regelmatig de beste leerling van de klas.

Hij houdt van avontuur, is goedlachs en heel beweeglijk en probeert altijd om dingen te doen die kinderen ook doen die groter en ouder zijn dan hem.

In 2021 heeft hij de overstap gemaakt naar kostschool. Hij gaf zelf aan dat hij toe was aan deze stap, zodat hij nu tot “de ouderen” behoort. Hij vond het aanvankelijk best moeilijk om niet meer dagelijks contact te hebben met broers en zussen, maar inmiddels is hij helemaal gewend op zijn nieuwe school (eveneens een dag reizen) in de Mount Kenia-regio.

Jemima Kibali

Jemima is van juli 2008. Ze is het zusje van Isaac. Haar vader is Oegandees en door familie mee teruggenomen naar Oeganda, nadat hij psychisch verward is geraakt. Haar moeder heeft geen werk en kon niet voor haar 3 kinderen zorgen. Ze heeft afstand gedaan van 2 van hen: Jemima en haar broer Isaac.

Jemima ging ook nog niet naar school, omdat haar moeder daarvoor geen geld had. Nu gaat ze alweer een paar jaar en ze ontwikkelt zich heel goed.

Ze is een wat timide en verlegen meisje, maar ook heel bijzonder; ze is heel erg zichzelf en gaat haar eigen gang. Ze is dikke maatjes met Amani, zowel thuis als op school.

Jemima ontwikkelt zich steeds meer als een zelfstandig, verantwoordelijk en autonoom kind. Een ieder die haar ontmoet, twijfelt er geen seconde aan dat ze zich in de toekomst heel goed zal redden in de Keniaanse samenleving.

Furaha Chengo

Furaha is van april 2002. Ze komt uit een klein dorpje dat Gorofani heet. Het dorpje is gelegen in het Kikambala-district.

Furaha is de oudste van 5 kinderen. Haar biologische vader is overleden. Haar moeder is verlamd en heeft epilepsie. Ze woonde daarom bij haar oma, die zorgde voor haar, haar broers en zusjes en haar zieke moeder. Ze ging hiervoor naar school en als ze thuiskwam moest ze direct op zoek naar water en brandhout en kookte ze voor haar broertjes en zusjes. Ook zorgde ze voor de was.

Nu mag ze meer kind zijn. Ze is bijzonder intelligent en doet het heel goed op school; ze was gedurende alle jaren op de basisschool een van de beste leerlingen van de klas.

Haar hobby’s zijn koken en wassen. Tijdens onze bezoeken is ze heel erg geïnteresseerd in hoe het leven in Nederland is.

Furaha gaat inmiddels ook naar de middelbare school in de Nakuru-regio (niet dezelfde als Zena) waardoor ze alleen in de schoolvakanties thuis komt in Springs of Life. Ze is nog altijd heel leergierig en heeft al een aantal jaren de ambitie om elektricien te worden.

Joseph Kahindi

Kahindi is van mei 2004 en is de oudere broer van Amani en Rose en de jongere broer van Furaha Chengo. Hij komt uit een klein dorpje genaamd Gorofani, dat is gelegen in het Kikambala-district.

Zijn vader is een aantal jaren geleden overleden. Zijn moeder is verlamd en heeft epilepsie.

Samen met zijn broertje zorgde hij overdag een beetje voor zijn zieke moeder. Hij ging niet naar school. Voor hem was het ook heel belangrijk dat hij een goed tehuis kreeg, waarin er voor hem gezorgd wordt en hij zo snel mogelijk naar school kon.

Zijn hobby’s zijn spelen, vooral met zijn 3 broers. Hij is een heldere, serieuze en opgewekte jongen, die zich goed ontwikkelt.

Joseph zal, net als Fred, in 2022 uit huis gaan en zijn middelbare schoolcarrière aanvangen. Wie Joseph leert kennen, ziet een jongeman die verantwoordelijkheid en waardigheid uitstraalt. Tijdens zijn lagere school tijd heeft hij zich vaak onderscheiden in het voordragen van gedichten.

Amani Chengo

Amani is van januari 2008. Hij is het broertje van Furaha en Kahindi en broer van Rose. Hij komt uit een klein dorpje genaamd Gorafani in Kikambala-district (westelijk van Mombasa).

Amani ging voor zijn plaatsing in Springs of Life nog niet naar school. Hij was thuis en bracht de dag spelend door met zijn broer Kahindi. Ook zorgden ze samen een beetje voor hun moeder, die verlamd geraakt is en epilepsie heeft.

Hij is een liefdevol en ondernemend kind met vrijwel altijd een hele grote glimlach op zijn gezicht. Hij speelt graag met zijn grote broers en is al vanaf de start van het gezinshuis dikke maatjes met “zus” Jemima.

Waar hij in de eerste jaren letterlijk het kleinste broertje was, is hij nu uitgegroeid tot een lange slanke jongeman. Op school doet hij het gemiddeld, ondanks dat hij een goed verstand heeft, maar Amani houdt nog altijd erg van sport en spel en moet nog wel eens aangespoord worden. Wel is hij erg geliefd bij zowel leeftijdsgenoten als volwassenen door zijn open houding.

Rose Chengo

Rose is januari 2010. Ze is het jongste zusje van Furaha, Kahindi en Amani.
Haar moeder heeft epilepsie en kon niet voor haar zorgen. Ze is vanaf haar geboorte door haar grootmoeder opgevangen. Ook oma is arm en kon haar weinig bieden, maar kon nog geen afstand van Rose doen. Na veel gesprekken hebben moeder en oma toch ingezien dat het voor Rose beter is om ook in Springs of Life te gaan wonen bij haar zus en broers. Ze is een lief meisje en aanvankelijk erg verlegen. Haar gezondheid was ten tijde van haar plaatsing in de zomer van 2013 nog erg zwak; ze had astma en was behoorlijk ondervoed.

Inmiddels is ze volledig aangesterkt en gaat ze met veel plezier naar school. Ze ontwikkelt zich heel goed en is steeds minder verlegen en regelmatig erg uitbundig. Ze is als één na jongste dikke vriendinnen met Shamim.

Rose heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en de verwachtingen voor haar zijn hoog. Ze is ontzettend intelligent en leergierig én met haar positieve uitstraling en enorme inzettingsvermogen zal ze zeker een mooie toekomst tegemoet gaan.

Amanda Ojijo

Amanda is van april 2000 en de oudste in het gezinshuis. Ze is een aantal jaren geleden haar moeder verloren die een goede vriendin was van Rhoda. Omdat haar vader niet in beeld was, hebben Rhoda en Paul haar opgevangen. Op enig moment kwam haar vader weer terug en heeft haar meegenomen. Helaas zorgde hij slecht voor haar; ze kreeg niet goed te eten en ging niet meer naar school.

In het voorjaar van 2013 is ze komen wonen in Springs of Life. Ze is een ontzettend leuk, lief en leergierig meisje, die op alle momenten veel ondersteuning geeft in het huishouden en zich sterk ontfermt over haar broertjes en zusjes. Je ziet onmiddelijk dat ze heel geliefd is bij hen allemaal.

Amanda heeft haar middelbare schooltijd inmiddels al doorlopen en volgt op dit moment een eenjarige beroepsopleiding als schoonheidsspecialiste in Nairobi. Ze woont daar in een huis met leeftijdsgenoten. Met haar sociale kwaliteiten zal ze zich ongetwijfeld een goede plek in de samenleving verwerven waarin haar dienstbaarheid vorm mag krijgen.