Amanda (de oudste uit het gezinshuis) woont inmiddels in Nairobi de hoofdstad van Kenia en deelt een klein appartement met een vriendin en ze werkt in een schoonheidssalon. Ongeveer een half jaar geleden stroomde ze formeel uit, wat inhoudt dat ze vanaf dat moment geen financiële ondersteuning meer ontving en zich volledig zelfstandig kon redden.

Voor iedereen die betrokken was (haar broers en zussen uit SOL, Rhoda en Paul, mama en wij vanuit Nederland), was dit best een spannend moment. Natuurlijk hebben we al vanaf de start van het gezinshuis uitgekeken naar dit moment, want hier doe je het voor: dat een kind dat start vanuit een zeer kansarme positie, zichzelf in de samenleving goed kan redden en in een eigen onderhoud kan voorzien. Voor Amanda zelf was het ook een enorme stap en prachtige mijlpaal. We vroegen haar hoe ze dit precies heeft ervaren en lees maar even mee wat ze hier zelf over zegt.

“Ik doe het geweldig! Allereerst dank ik God voor de enorme support die ik heb mogen ontvangen van kinds af aan, tot nu ik volwassen ben. Ik vond het niet gemakkelijk om helemaal op mezelf te zijn, omdat ik het moest doen zonder mijn liefdevolle ouders in SOL en al mijn broers en zussen.

Ook moest ik erg wennen aan mijn nieuwe leefomgeving, ik moest nieuwe vrienden maken en wennen aan de werkuren, want ik moest leren om dagelijks vroeg op te staan om op tijd op mijn werk te zijn.

Ik werk in een mooie schoonheidssalon en die is ongeveer 20 km reisafstand vanaf mijn woonplek in de wijk Roysambu (een buitenwijk in Nairobi). Met het geld dat ik verdien kan ik zelf mijn huur en andere rekeningen betalen en zorg ik ervoor dat ik dagelijks kan eten. Ik wil God, Rhoda en Paul en alle sponsoren die mij hebben gesteund ontzettend bedanken voor de kansen die ik heb gekregen!”