Eind vorig jaar kregen we een prachtige kans aangeboden via Ilse Teisman. We mochten ons ‘verhaal’ doen in de Opstandingskerk in Zwolle-Noord. Op deze mooie zondagmorgen mochten we vertellen over het werk van HelpTeamWork. O.a. mochten we vertellen dat we voor de uitdaging staan om alle kinderen van Springs of Life een goede opleiding te bieden, waarmee ze zelfstandig straks hun eigen inkomen kunnen gaan verdienen.

Blij en dankbaar hebben we mogen vertellen over de kinderen die met ‘niks’ en als kleine dreumesen in Springs of Life kwamen. En hoe ze inmiddels uitgroeien tot jongvolwassenen. We vertelden dat we de komende jaren een behoorlijk bedrag nodig hebben.

Bij het koffiedrinken na de dienst troffen we een echtpaar, waarvan de man járen had gevlogen bij de MAF (Mission Aviation Fellowship). Dit is een christelijke zendingsorganisatie die met vliegtuigen mensen bereikt met medische hulp, noodhulp, ontwikkelingshulp en het evangelie. We raakten in gesprek en het bleek dat ze járen, met hun gezin, in Kenia hadden gewoond. Het werd een mooie ontmoeting, die eindigde met het uitwisselen van contactgegevens. Zij, bijna voor het eerst in de Opstandingskerk, en wij, écht voor het eerst, beide met hart voor Kenia. Heel bijzonder!

Toen ons eind december de opbrengst van de collecte ter ore kwam waren we even stil….. Het was een enorm bedrag voor een ‘gewone’ zondagse collecte. Práchtig als je zo’n kans krijgt om over het werk van HTW te mogen vertellen. En dankbaar voor de mooie opbrengst en het waardevolle contact met het gezin van de MAF!