Als nieuw bestuurslid van Helpteamwork wil ik mij graag even aan u voorstellen.  

 Ik ben Erna Palland, meisjesnaam Holtland, 53 jaar oud en getrouwd met Bert. Samen hebben wij 2 dochters, Remmie (26) en Anjet (22). Zelf ben ik werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Kampen en Bert werkt bij Travers als coördinator bij een wijkboerderij in Zwolle. Daarnaast hebben wij een eigen bedrijf: Alpaca IJsseldelta. Dat is een boerderij in IJsselmuiden met alpaca’s en een gastenverblijf. Kortom, er is hier altijd genoeg te doen.  

Toch vind ik het belangrijk om naast betaald werk mij ook in te zetten als vrijwilliger. Zo ben ik een aantal jaren actief geweest als bestuurslid voor een vereniging voor primair onderwijs en ook voor de gebiedscoöperatie IJsseldelta. Inmiddels ligt dat vrijwilligersleven weer een aantal jaren achter mij en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe club waar ik mij graag voor in wil zetten. Daarbij was het een wens van mij om iets te zoeken buiten mijn werkgebied. Hierdoor ben ik via de website van Zwolledoet.nl gaan zoeken naar iets dat bij mij past. Hierbij kwam ik de vacature van bestuurslid bij Helpteamwork tegen.  Dit sprak mij zeer aan omdat ik zeker affiniteit heb met ontwikkelingslanden. Wij leven in Nederland, ook in de huidige tijden van bijv. inflatie en woningtekort, toch nog steeds in luxe. Samen met ons gezin hebben wij in 2013 dit mogen aanschouwen toen wij mijn broer bezochten in Ethiopië.  

Na een eerste telefonisch contact met Nely en later met Folkert,  Ilse en Ilona, was ik nog steeds enthousiast om mij samen met hen en u te gaan inzetten voor het gezinshuis Springs of Life en andere projecten. 

Groeten Erna Palland