U bent hier

Home » Projecten » Gezinshuis Mombasa - Kenia » Word kindsponsor

Help mee: word kindsponsor!
 

Hieronder staan de kinderen die in Springs of Life, Mombasa (Kenia), wonen. Wij zoeken voor ieder kind (minimaal) 4 sponsoren.

Voor 27,50 euro per maand sponsor je al een kind. Wanneer je belangstelling hebt kun je ook aangeven welk kind je graag zou willen sponsoren. Je ontvangt dan binnen maximaal 3 dagen bericht. Wanneer een kind al voorzien is van 4 sponsoren, laten wij dat weten.
Wij vinden het belangrijk dat ieder kind verzekerd is van 4 sponsoren, alvorens we verder zoeken naar een 5e sponsor voor alle kinderen.

Wanneer je meer informatie wilt ontvangen, mail dan naar gezinshuismombasa@helpteamwork.nl.

 

Shamim Charo

Shamim Charo in Spings of Life

 

Shamim is van september 2010. Ze komt uit een klein dorpje genaamd Mzambarauni.

Shamim is de jongste van een gezin met 3 kinderen. Haar zus is Zena Chengo en haar broer is Fred Chengo. Alledrie zijn geplaatst in Springs of Life.

Haar beide ouders zijn gestorven aan aids. Ze woonde voor haar plaatsing bij haar grootouders, die niet in staat waren om voor Shamim en de andere 2 kinderen te zorgen. Er was sprake van ernstige ondervoeding. 

Shamim is een liefdevol, uitbundig en levenslustig meisje. Toen Rhoda haar voor het eerst kwam opzoeken, kwam ze direct naar haar toe en stak haar armen in de lucht, zodat ze kon worden opgetild. Ze is de jongste in Springs of Life en de oogappel van zowel Rhoda als mama Mary.

Word nu sponsor van Shamim

 

 

 

Zena Chengo in Springs of LifeZena Chengo

Zena is van december 2000 en de één na oudste in het gezinshuis. Ze gaat al een paar jaar naar school en ontwikkelt zich goed. Ze is heel close met haar moeder, mama Mary.

Zena is in Springs of Life geplaatst samen met haar zusje Shamim en haar broertje Fred. Beide ouders zijn gestorven aan aids. Hierdoor heeft ze al vroeg geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor haar kleine broertje en zusje.

Ze is een liefdevol meisje, maar heeft zelf weinig liefde gekend vanuit haar ouders en familie. Al jong moest ze op pad om eten, water en brandhout te zoeken om te kunnen koken en eten. Hierdoor heeft ze weinig tijd voor haarzelf gekend.

Ze heeft in het gezinshuis gelukkig wél tijd voor zichzelf. Haar hobby’s zijn koken en lezen en ze kan prachtig zingen.

Word nu sponsor van Zena.

 

 

 

 

Fred Chengo

Fred Chengo in Gezinshuis Springs of Life in Mombasa (Kenia)

 

Fred is van juni 2006. Hij is het broertje van Zena en broer van Shamim. Zijn beide ouders zijn gestorven aan aids. Samen zijn zij geplaatst in Springs of Life.

Fred ging voor zijn plaatsing in het gezinshuis vaak niet naar school, omdat er op dat moment geen geld was voor de schoolkosten. Hij woonde met zijn zusjes bij zijn grootouders. Zij waren niet in staat om goed voor hen te zorgen. Hierdoor kreeg hij regelmatig geen of onvoldoende voeding. Zijn gezondheid liet daarom op dat moment ook te wensen over. Nu is hij gezond en hij ontwikkelt zich gestaag en goed.

Fred is een rustige en opgewekte jongen, die heel graag voetbalt.

Word nu sponsor van Fred

 

 

 

Isaac Kibali van Springs of Life

Isaac Kibali

Isaac is van mei 2005. Hij komt uit de omgeving van Mtwapa. Hij is de oudste van 3 kinderen.

Isaacs vader is Oegandees en is psychisch niet in orde. Zijn familieleden hebben hem opgehaald en mee terug genomen naar Oeganda. Zijn moeder heeft geen werk en was daarom niet in staat om voor haar kinderen te zorgen. De kinderen kregen onvoldoende te eten. Gelukkig heeft zijn moeder hem een stabiele omgeving gegund en toestemming gegeven om hem een toekomst te bieden in Springs of Life.

Hij gaat inmiddels alweer een paar jaar naar school en is een slimme jongen die het ontzettend goed doet op school. Hij is regelmatig de beste leerling van de klas.

Hij houdt van avontuur, is goedlachs en heel beweeglijk en probeert altijd om dingen te doen die kinderen ook doen die groter en ouder zijn dan hem.

Word nu sponsor van Isaac

 

 

Jemima Kibali

Jemima Kibali van Springs of Life

 

Jemima is van juli 2008. Ze is het zusje van Isaac. Haar vader is Oegandees en door familie mee teruggenomen naar Oeganda, nadat hij psychisch verward is geraakt. Haar moeder heeft geen werk en kon niet voor haar 3 kinderen zorgen. Ze heeft afstand gedaan van 2 van hen: Jemima en haar broer Isaac.

Jemima ging ook nog niet naar school, omdat haar moeder daarvoor geen geld had. Nu gaat ze alweer een paar jaar en ze ontwikkelt zich heel goed.

Ze is een wat timide en verlegen meisje, maar ook heel bijzonder; ze is heel erg zichzelf en gaat haar eigen gang. Ze is dikke maatjes met Amani, zowel thuis als op school.

 

Word nu sponsor van Jemima

 

 

 

 

Furaha Chengo van Springs of LifeFuraha Chengo

Furaha is van april 2002. Ze komt uit een klein dorpje dat Gorofani heet. Het dorpje is gelegen in het Kikambala-district.

Furaha is de oudste van 5 kinderen. Haar biologische vader is overleden. Haar moeder is verlamd en heeft epilepsie. Ze woonde daarom bij haar oma, die zorgde voor haar, haar broers en zusjes en haar zieke moeder. Ze ging hiervoor naar school en als ze thuiskwam moest ze direct op zoek naar water en brandhout en kookte ze voor haar broertjes en zusjes. Ook zorgde ze voor de was.

Nu mag ze meer kind zijn. Ze is bijzonder intelligent en doet het heel goed op school; ze is al meerdere keren de beste leerling uit haar klas geweest.

Haar hobby’s zijn koken en wassen. Tijdens onze bezoeken is ze heel erg geïnteresseerd in hoe het leven in Nederland is.

Word nu sponsor van Furaha

 

 

Joseph Kahindi

Joseph Kahindi van Springs of Life

 

Kahindi is van mei 2004 en is de oudere broer van Amani en Rose en de jongere broer van Furaha Chengo. Hij komt uit een klein dorpje genaamd Gorofani, dat is gelegen in het Kikambala-district.

Zijn vader is een aantal jaren geleden overleden. Zijn moeder is verlamd en heeft epilepsie.

Samen met zijn broertje zorgde hij overdag een beetje voor zijn zieke moeder. Hij ging niet naar school. Voor hem was het ook heel belangrijk dat hij een goed tehuis kreeg, waarin er voor hem gezorgd wordt en hij zo snel mogelijk naar school kon.

Zijn hobby’s zijn spelen, vooral met zijn 3 broers. Hij is een heldere, serieuze en opgewekte jongen, die zich goed ontwikkelt.

Word nu sponsor van Kahindi

 

 

 

 

Amani Chengo van Springs of LifeAmani Chengo

Amani is van januari 2008. Hij is het broertje van Furaha en Kahindi en broer van Rose. Hij komt uit een klein dorpje genaamd Gorafani in Kikambala-district (westelijk van Mombasa).

Amani ging voor zijn plaatsing in Springs of Life nog niet naar school. Hij was thuis en bracht de dag spelend door met zijn broer Kahindi. Ook zorgden ze samen een beetje voor hun moeder, die verlamd geraakt is en epilepsie heeft.

Hij is een liefdevol en ondernemend kind met vrijwel altijd een hele grote glimlach op zijn gezicht. Hij speelt graag met zijn grote broers en is al vanaf de start van het gezinshuis dikke maatjes met "zus" Jemima.

Word nu sponsor van Amani

 

 

 

Rose Chengo

Rose Chengo van  Springs of Life

Rose is januari 2010. Ze is het jongste zusje van Furaha, Kahindi en Amani.
Haar moeder heeft epilepsie en kon niet voor haar zorgen. Ze is vanaf haar geboorte door haar grootmoeder opgevangen. Ook oma is arm en kon haar weinig bieden, maar kon nog geen afstand van Rose doen. Na veel gesprekken hebben moeder en oma toch ingezien dat het voor Rose beter is om ook in Springs of Life te gaan wonen bij haar zus en broers. Ze is een lief meisje en aanvankelijk erg verlegen. Haar gezondheid was ten tijde van haar plaatsing in de zomer van 2013 nog erg zwak; ze had astma en was behoorlijk ondervoed. 

Inmiddels is ze volledig aangesterkt en gaat ze met veel plezier naar school. Ze ontwikkelt zich heel goed en is steeds minder verlegen en regelmatig erg uitbundig. Ze is als één na jongste dikke vriendinnen met Shamim. 

Word nu sponsor van Rose

 

 

 

AmAmanda Ojijo van  Springs of Lifeanda Ojijo

Amanda is van april 2000 en de oudste in het gezinshuis. Ze is een aantal jaren geleden haar moeder verloren die een goede vriendin was van Rhoda. Omdat haar vader niet in beeld was, hebben Rhoda en Paul haar opgevangen. Op enig moment kwam haar vader weer terug en heeft haar meegenomen. Helaas zorgde hij slecht voor haar; ze kreeg niet goed te eten en ging niet meer naar school. 

In het voorjaar van 2013 is ze komen wonen in Springs of Life. Ze is een ontzettend leuk, lief en leergierig meisje, die op alle momenten veel ondersteuning geeft in het huishouden en zich sterk ontfermt over haar broertjes en zusjes. Je ziet onmiddelijk dat ze heel geliefd is bij hen allemaal.

Word nu sponsor van Amanda

 

 

 

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI