U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Wie is Mama Mary?

Mama Mary is al 5 jaar het vaste rustpunt in Springs of Life. Ze is een intelligente vrouw van weinig woorden die haar mannetje staat in het grote gezin. Mama Mary is graag in de keuken te vinden; ze vindt het heerlijk om te koken voor de kinderen. Dankzij haar liefde voor koken staat ze nu aan het hoofd van SOL. Tijdens hun laatste bezoek aan Kenia, spraken Sandra en Marion uitgebreid met mama Mary.

 

Mama Mary is geboren en opgegroeid in het westen van Kenia, in Kakamega. Het oerwoud van Kakamega is het meest oostelijk gelegen oerwoud dat er nog is. Voor een baan als kok op een school verhuisde ze in 1986 naar Mombasa. Op een van de scholen waar ze kookte, leerde ze Rhoda kennen. Rhoda, die een tijd een kantine op een school in een SOS Kinderdorp runde, vroeg of mama Mary bij haar wilde komen koken. Ook toen al kon Rhoda altijd van Mary op aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mama Mary staat graag in de keuken.

 

Mary heeft zelf 2 kinderen die al jaren zelfstandig wonen. Een dochter Sharon (24) en een zoon Calvin (22). Sharon heeft 2 kinderen: Vanessa van 6 en baby Muksim, die eind vorig jaar werd geboren. “Ik vind het geweldig om nu gezinsmoeder te mogen zijn voor de kinderen in SOL. Ik ben heel blij dat ik mag samenwerken met Rhoda en Paul; ze zijn heel goede mensen.” Als haar gevraagd wordt wat het leukste is van haar werk, straalt ze van oor tot oor. “Alles is leuk. De kinderen, het koken, eigenlijk vind ik alles fantastisch.” De kinderen gedragen zich heel goed, ze luisteren goed, gedragen zich verantwoordelijk en ze helpen Mary overal mee in en om het huis. Als ze hulp bij hun huiswerk nodig hebben, proberen de kinderen eerst elkaar te helpen. Als ze er zelf niet uitkomen, helpt Mama Mary ze.

 

Net als in een gewoon gezin is Mary 24/7 aanwezig. Elke maand heeft ze een weekend vrij en gaat ze naar haar huurhuisje in Bamburi (vlakbij Mombasa). Daar woont haar dochter ook met haar 2 kinderen. Als het nodig is, krijgt ze in overleg met Rhoda extra vrije dagen. Onlangs was dat nog het geval toen haar tweede kleinkind werd geboren. In Kenia is het gebruikelijk dat werknemers 2 vrije dagen per maand hebben. Al komt het steeds vaker voor dat mensen 6 dagen werken en 1 vrije dag hebben.

 

Mary hoopt dat ze nog jaren blijft werken in SOL. Als ze straks met pensioen gaat, wil ze graag een mooi klein huisje (dat heet een shamba) kopen waar ze kan wonen en waar haar kinderen en kleinkinderen op bezoek kunnen komen.

 

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI