U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Water uit de kraan voor Kenia

Rhoda met de kinderen uit Springs of Life.

De kinderen in Springs of Life hebben zomervakantie. Alle kinderen gaan graag naar school, dus een vakantie van ruim 2 maanden is best lang. Ondanks hun taken in huis vervelen ze zich toch af en toe. De meiden hebben vooral taken in het huis. Ze leren schoonmaken en eten koken. De taken van de jongens zijn vooral om het huis. Zij houden de tuin schoon, verzorgen de moestuin en de kippen en zorgen dat alle schoenen netjes gepoetst zijn.
De schoolresultaten zijn – op die van een enkeling na- ontzettend goed. Een aantal kinderen is zelfs de beste uit de klas. Ze zijn heel gedreven zijn en willen graag leren. Knap voor kinderen die allemaal een flinke achterstand hadden. Ze halen het stuk voor stuk hard in.

Kostschool

Vanaf januari gaat de eerste van kinderen naar de zgn. middelbare school: Amanda. Door haar ontwikkelingsachterstand van de periode voordat ze kwam wonen in Springs of Life is ze al aardig op leeftijd (namelijk 16). Ze gaat naar boardingschool. D.w.z. dat ze intern gaat en daar blijft slapen. Ze komt alleen in de vakantieperiodes en lange weekenden thuis. Dit omdat het veiliger is voor een meisje van die leeftijd. Als ze dagelijks lang alleen moet reizen, is ze een makkelijke prooi voor mannen die verkeerde dingen willen. We zijn ontzettend dankbaar dat er een sponsor is die de komende 4 jaar haar schoolkosten bekostigd.

Water uit de kraan

Water uit de kraan. Voor ons de gewoonste zaak van de wereld. In Kenia nog lang niet overal. De afgelopen 4 jaar werd in Springs of Life (SOL) de waterput gebruikt voor water om schoon te maken, te douchen en voor de groentetuin. Drinkwater kwam uit jerrycans. Dit is behoorlijk arbeidsintensief én prijzig. Dankzij HelpTeamWork kunnen we investeren in een waterleidingsysteem. Eenmalig een flinke investering, maar het is veel makkelijker en op den duur goedkoper.

Schooluniform

Kenia is onafhankelijk sinds de jaren 60 van de vorige eeuw. Toch is het koloniale verleden nog sterk zichtbaar en lijkt het onderwijs op het Britse schoolsysteem. Basisonderwijs is gratis, maar kinderen zijn wel verplicht om elke dag in uniform te komen. Iedere school heeft een eigen uniform met eigen kleuren. Ook voor de sportlessen is bepaalde kleding verplicht. Door het intensieve gebruik en de groei van de kinderen is deze kleding elk jaar aan vervanging toe. We zijn dan ook ontzettend blij met de nieuwe sponsor die jaarlijks 10 nieuwe sets schoolkleding (broek/rok, blouse, trui, sokken, schoenen en sporttenue) voor zijn rekening neemt.

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI