U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Verslag van Marions bezoek aan Kenia

Marion Spikman bracht onlangs weer een bezoek aan Kenia, samen met Jeanie. Zij schreef haar belevenissen van die reis in een uitgebreid verslag. 

“Zondag 4 november zijn Jeanie en ik voor 12 dagen vertrokken naar Kenia. Sandra kon dit keer helaas niet mee. We hadden een nachtvlucht en kwamen de volgende ochtend tegen 11 uur aan in Mombasa. Daar stonden Paul en Rhoda ons al op te wachten en het was een warm weerzien voor mij en een warm welkom voor Jeanie. Vervolgens zijn we naar het huis van Rhoda en Paul gegaan, waar we 2 nachten zouden logeren.
Na een opfrisbeurt en een lunch zijn we 's middags naar de kinderen in SOL gegaan. Het was voor mij heerlijk om de kinderen weer te zien. Ze zijn gegroeid, ze zien er goed uit en ze zitten lekker in hun vel. Ook mama Mary zag er erg goed uit. Fantastisch om iedereen weer te zien.

We hadden cadeautjes en post van de sponsoren meegenomen en hier waren de kinderen, mama en Rhoda en Paul heel blij mee. Bij deze iedereen heel hartelijk dank daarvoor namens hen.
Na de thee hebben we spelletjes gedaan en bijgepraat en Jeanie leerde de kinderen wat kennen. Rhoda en Paul beaamden dat het met de kinderen heel goed gaat. Ze zijn allemaal over naar de volgende klas en de kinderen zitten goed in hun vel. Zoals Paul zegt: “Ze voelen zich vrij.” 
Na het avondeten zijn we teruggegaan naar Rhoda en Paul samen met Amanda die er ook een nachtje ging logeren. We zijn vroeg op bed gegaan, want een nacht in het vliegtuig betekent weinig slaap. 

De volgende middag zijn we weer naar de kinderen en mama gegaan. Ineke, sponsor van Rose en vorig jaar enthousiast bezoeker van SOL, had voor elk kind en voor Rhoda, Paul en mama een raadsel bijgevoegd en die hebben we met ons allen besproken en opgelost. Het was erg leuk om te zien en te horen hoe creatief de kinderen zijn in het bedenken van de oplossingen. Daarna hebben we ook weer spelletjes gedaan. Met name Uno en Jenga zijn op dit moment favoriet. De kinderen zijn dan behoorlijk fanatiek. 

Woensdag en donderdag zijn we niet in het Gezinshuis geweest, maar vrijdag en zaterdag wel weer.
Vrijdag hebben we gedanst. Shamim, de jongste begon en danste op een door haar gekozen liedje. Daarna kwam Rose en vervolgens kwam iedereen aan de beurt. Het is fantastisch om te zien hoe vrij elk kind aan het dansen is en hoe de rest aanmoedigt en klapt. Uiteraard kwamen wij ook nog aan de beurt (ietsje minder soepel, maar met veel plezier).
Zaterdag zijn we met de kinderen naar het strand gegaan en hebben gezwommen en gedobberd in de Indische Oceaan. De kinderen zijn dol op water, maar Jemima en Shamim vonden de golven af en toe wel wat eng en klampten zich dan aan een van de oudere meiden of ons vast. Leuk om te zien waar de kinderen gaan zwemmen als ze vrij hebben. 
Na het avondeten weer in SOL te hebben genuttigd hebben Rhoda en Paul ons teruggebracht naar ons hotel. Het was weer een enerverende dag. 

Zondag en maandag zijn we op safari geweest (dat hoort er ook bij), maar vanaf dinsdag hebben we de kinderen weer elke dag gezien.

Dinsdag voor de lunch zijn we opgehaald door Paul. De jongens zouden de lunch serveren. Toen we aankwamen waren ze druk bezig om de tafels, stoelen, borden en bestek klaar te zetten. Alle dames gingen aan tafel en Paul en de jongens serveerden de lunch.
Na de lunch met z'n allen gedanst en spelletjes gedaan. Daarna werd de thee ook weer verzorgd door de jongens en het avondeten ook. De meiden en mama hadden gekookt, maar de jongens serveerden.

Woensdag zijn we met de kinderen van SOL en de kinderen van het SOS-kinderdorp uit huis nr. 3 naar Wild Waters gegaan. Hier zijn we vorig jaar ook geweest met alle kinderen en ze vinden het fantastisch. Een aantal sponsoren had een gulle gift gegeven en daarvan hebben we de kinderen een mooie dag gegeven. Wild Waters is een soort pretpark met 2 zwembaden waarop allerlei glijbanen uitkomen. Hier kun je gewoon vanaf, maar ook met een matje of een band. Shamim mocht dit jaar voor het eerst van de hoge glijbanen en ze vond het geweldig. Ook mooi om te zien dat alle kinderen goed met elkaar overweg konden. Daarnaast kun je lunchen in Wild Waters. Dat hebben we gedaan en er is de raindance ofwel dansen onder de douche. Dit is een groot succes.

Rond 17.30 ging ieder zijns weegs, de kinderen van SOL terug naar SOL, die van SOS naar het SOS-kinderdorp en wij met de tuktuk terug naar het hotel.
Donderdag was onze laatste dag in Mombasa. Rhoda en Paul haalden ons om 11 uur uit het hotel, nadat we van iedereen daar afscheid hadden genomen. (Sandra en ik komen daar al jaren en iedereen kent ons). We gingen voor de laatste keer deze vakantie lunchen in SOL. Na de lunch hebben we nog wat spelletjes gedaan en daarna afscheid genomen van alle kinderen en mama. 
Jeanie heeft het geweldig gevonden, heeft van alles genoten. Ze heeft iedereen in haar hart gesloten en zij haar ook.
 
De kinderen hebben vakantie vanaf begin november tot begin januari. In deze periode heeft Rhoda diverse workshops voor de kinderen geregeld. Koken, armbandjes maken (kan Fred heel goed), tekenen en nog veel meer. Zo vervelen de kinderen zich niet en leren ze vaardigheden waar ze later ook profijt van kunnen hebben.”

Namens de kinderen, mama Mary, Rhoda en Paul iedereen een gezellige kerst en een fantastisch 2019 gewenst. Hier sluiten Sandra en Marion zich bij aan.

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI