U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Teamwork in tijden van Crisis

Coronacrisis. Het houdt ons allemaal fors in de greep. Hier in Nederland, maar ook in het buitenland. Ook in Kenia waart het virus rond. Meer over de situatie in Kenia verderop in deze extra nieuwsbrief. Maar wat is nu het effect op HelpTeamWork?

 

TeamWork is de basisTeam

Voor onze start met HelpTeamWork, bijna 10 jaar geleden, hebben we de schets gemaakt hoe de ideale organisatie er uit zou zien. De belangrijkste uitgangspunten:

  • Sowieso 100% van alle donaties voor de projecten
  • Samen werken voor kansarmen
  • Samen werken en samenwerken. Met een professionele instelling, maar iedereen onbetaald
  • 100% vertrouwen krijgen. En minstens zo belangrijk: vasthouden

De pijlers om dit te kunnen blijven volhouden:

  • Verstandig beleid. Planmatig, doel- én lange termijngericht. Met focus én doorzettingsvermogen
  • Stabiele organisatie gedragen door goede, warme mensen met écht hart voor de zaak
  • Er voor staan. Ook als het moeilijk is. Juist ook als het moeilijk is
  • Een trouwe, loyale achterban

Teamwork, helpen en vertrouwen is de basis. Gewoon doen wat we moeten doen, zonder overbodige kostenposten. Met zijn allen. Samen werken aan de meest effectieve & efficiënte steun en inzet voor de mensen die we zo graag helpen. Samen met jouw inzet en steun.

Samen staan voor een efficiënte en effectieve organisatie die helpt en werkt. #SamenSterk

Dat is HelpTeamWork.

 

Continuïteit

Eén van onze duidelijke voorwaarden is, vanaf het begin, altijd geweest om een continuïteitsreserve van minimaal één jaar aan te houden voor onze projecten. Naast vasthouden aan onze uitgangspunten hebben we ons, dankzij loyale steun, ook strak aan deze voorwaarde kunnen houden.

Natuurlijk. We hadden nooit verwacht dat mens, maatschappij en economie zo hard getroffen zou worden. Dat we met zijn allen zo plotseling stilgezet zouden worden. Maar ondanks dat we dit natuurlijk nooit hadden verwacht, hebben we vanaf de start toch heel bewust o.a. deze reserve als voorwaarde aangehouden. Juist om zware klappen financieel gezien goed op te kunnen vangen en de continuïteit zo goed mogelijk te waarborgen. Deze voorwaarde helpt ons ook weer om in deze fase rustig te kunnen blijven. Dat neemt niet weg dat we jullie steun uiteraard hard nodig hebben om onze weg te kunnen blijven vervolgen!

 

Vertrouwen

We zijn er van overtuigd dat dit de organisatie moet zijn en blijven om schitterende projecten, geweldige mensen en prachtige kids naar hun toekomst te brengen: verstandig beleid, inzet van betrokken en warme mensen en een trouwe achterban die steunt en meedraagt.

Overeind blijven in moeilijke tijden is voor velen een zware, lastige opgave. Dat is helaas al zichtbaar en merkbaar bij veel bedrijven en organisaties. Alles waar men hard voor heeft gewerkt en geknokt kan zomaar in één klap verloren gaan. Verschrikkelijk.

Ook HelpTeamWork zal de gevolgen van Corona gaan merken en voelen. Dat lijkt onvermijdelijk. Maar zolang we mogen blijven rekenen op jullie steun vertrouwen wij erop dat we met HelpTeamWork samen met jou onze kids daar mogen brengen waar zij hopen te komen.

 

Gezondheid

Voorlopig hoeven we ons voor HelpTeamWork geen zorgen te maken. Mede dankzij de combinatie van jullie goede gaven en steun. Nu hopen dat we allemaal de goede gezondheid mogen hebben en houden. Zodat we onze gezamenlijke organisatie ook goed en gezond mogen blijven houden. En sámen mooie doelen mogen halen.

We wensen jou en jullie en allemaal heel veel moed en kracht in deze onbekende, onzekere tijd. En veel geluk en gezondheid.

 

Warme groet,

Folkert Visser

Namens het team van HelpTeamWork

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI