U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Springs of Life: een wereld van verschil

In Mombasa zijn de kinderen van Springs of Life na een lange Kerstvakantie weer begonnen aan een nieuw schooljaar. De vakantie duurt net als onze zomervakantie, een aantal weken. Weken waarin ze veel tijd hebben doorgebracht met mama Mary en Rhoda en Paul (initiatiefnemers van Springs of Life).

 In Kenia wordt geen onderscheid gemaakt tussen winter en zomer, maar tussen droge tijd en regentijd. Het is er momenteel bloedheet. De regentijd staat voor de deur en dan zal de temperatuur wat gaan afnemen. In de regio komt veel malaria voor. Een ziekte die ook in Springs of Life slachtoffers heeft gemaakt. Drie kinderen hebben malaria gekregen en zijn nu gelukkig herstellende. We zijn dankbaar dat de kinderen goede medische verzorging krijgen. De andere kinderen werden uit voorzorg getest op malaria, maar zij bleken gelukkig gezond. Niet eerder werd het zo duidelijk dat Springs of Life voor deze kinderen een wereld van verschil maakt! 

 

    Het bijhouden van de tuin wordt                  Paul repareert de waterput

    door Paul en de jongens gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lange vakantie was een uitgelezen tijd om de tuin te onderhouden en om kleine reparaties aan de waterput uit te voeren. Paul is hier samen met de jongens druk mee geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Mama Mary maakt buiten het eten klaar

 

De meiden hielpen mama Mary en Rhoda in het huis en brengen veel tijd in en om de keuken door met het (voor) bereiden van de maaltijden. Onlangs waren er weer een aantal verjaardagen te vieren en dan wordt er altijd uitgebreid gekookt.

Marion en Sandra, de initiatiefnemers van Springs of Life, vertrekken eind maart voor 10 dagen naar Mombasa. In de volgende nieuwsbrief een verslag van hun bezoek.
 

Kenia in 2015

In 2015 gaan we o.a. bekijken hoe een exit-strategie (hoe zorgen we ervoor dat het gezinshuis op de langere termijn financieel gezien onafhankelijk wordt) opgezet kan worden. Daarnaast willen we in 2015 extra aandacht besteden aan de werving van kindsponsoren. 

 

 

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI