skype-jubileumfeest

Op 24 september mochten we met een grote groep betrokkenen de 10-jarige jubilea van zowel SoL als HTW vieren. En dat was geweldig! We hadden een prachtige zaal tot onze beschikking, dus dat het buiten regenachtig was, was geen enkel probleem.

We hebben het feest geopend met een verrassende Kahoot!-quiz. Er waren gezellige Oudhollandse spellen, waarbij het er soms erg fanatiek aan toe ging 😉, er was lekker eten, je kon lekker knutselen etc. Daarnaast was er een leuke kraam van Marion waar hele mooie Afrikaanse spulletjes te koop waren die gretig aftrek vonden. Zowel de genodigden als wij hebben het als een hele mooie en waardevolle middag ervaren en kijken er met een heel warm en blij gevoel op terug!

Het hoogtepunt van de middag was toch wel het maken van de live-verbinding met Kenia. Dit kostte eerst nog wat zweetdruppels, maar met behulp van één van onze sponsoren is het toch gelukt onze vrienden in Kenia live te spreken en te zien. Dat was fantastisch! Zowel in Kenia als hier bij ons, gaf dat een enorm gevoel van blijheid en vreugde!

De kinderen, Rhoda, Paul en mama Eunike in Kenia en de kindsponsoren hier in Nederland stelden zich één voor één aan elkaar voor, en dat zorgde voor hilariteit maar ook emoties. Dit zijn van die waardevolle momenten waarop je beseft én ziet wat de kracht van samen aanpakken tot stand kan brengen. Heel bijzonder om dat in zo’n gemoedelijke sfeer mee te mogen maken.

Rhoda beschreef heel mooi in het report die ze maandelijks stuurt, hoe ze in Kenia de jubileum dag hebben ervaren. En dit willen we jullie niet onthouden:

Rhoda: “SoL’s 10e verjaardag was fantastisch. We vierden het allemaal. We lieten de kinderen hun foto’s zien vanaf dat ze klein waren. Ze verwonderden zich over hoe ver ze zijn gekomen. Het skypen was geweldig. We waren allemaal verheugd om jullie en de sponsors te zien. De kinderen konden er niet over ophouden. We zijn zo dankbaar dat we één grote, gelukkige familie zijn en dat vinden we niet vanzelfsprekend. Veel mensen zijn in ons leven gebracht via Springs of Life. We noemen ze onze lotshelpers en we danken God voor hen allemaal. 10 jaar geleden hadden we ons nooit kunnen voorstellen dat we zouden zijn waar we nu zijn. De kinderen zijn allemaal zo volwassen, mooi en gelukkig. Vrienden, dit is zo bevredigend.”

Kortom, deze middag staat voor: heel mooi, gezellig, blij, waardevol, dankbaar en zéker voor herhaling vatbaar!