U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Pech in Gambia

 

 
De freesmachine (in het groen op de achtergrond) kan eigenlijk niet gemist worden. 
 
Soms zit het niet mee. De freesmachine, die op de workshop heel veel gebruikt wordt, is kapot. Het was al een oudje, maar we hebben ‘m toch nog 10 jaar intensief gebruikt. We probeerden nog om hem te laten repareren. Maar zelfs een second opinion in Senegal haalde niets uit: de machine is niet meer te repareren. Nu zoeken we in Nederland naar een vervangende machine om die zo snel mogelijk naar Gambia te verschepen. Het grootste deel van het werk ligt stil zonder freesmachine en de jongens moeten zo snel mogelijk weer aan het werk.
 
Nog meer pech
Er ging nog meer kapot: de tijdelijke omheining van de nieuwe workshop. De definitieve omheining is onderdeel van de nieuwe workshop en kan pas geplaatst worden als er voldoende financiële middelen binnen zijn. Daarom is het belangrijk dat de tijdelijke omheining gerepareerd wordt. Op 11 januari a.s. vertrekt Omar voor 3 maanden naar Gambia en de omheining is één van zijn eerste taken. 
 
Hoopvolle politieke ontwikkelingen 
In Gambia waren er op 1 december democratische presidentsverkiezingen. De huidige president moet na 22 jaar aftreden. Heel verrassend heeft de coalitie van oppositiepartijen gewonnen. Voor veel Gambianen is de situatie onder het huidige bewind uitzichtloos. Zo’n 60 procent van de inwoners is werkloos. Volgens de laatste cijfers van de UNHCR zijn dit jaar al 10.000 Gambianen over zee gevlucht en via Italië Europa binnengekomen. Iedereen hoopt en verwacht dat de nieuwe regering meer oog krijgt voor de noden en wensen van jongeren en dat het opbouwen van een toekomst in Gambia weer realistisch wordt. 
 
Vertrek uit Gambia voorkomen
Ongeacht welke kant het politiek gezien opgaat, is Yoba een fantastisch instrument om jongeren in Gambia een toekomst te geven. Jongeren leren een vak, krijgen baangarantie en hebben inkomen. Van hun inkomen profiteert hun hele sociale netwerk, zo werkt dat in Gambia. Daarom is het zo belangrijk dat de nieuwe workshop van Yoba gerealiseerd wordt. Zodat, dankzij de extra ruimte, nog meer jongens een toekomst in Gambia krijgen. 49% van het startbedrag is binnen. Help jij mee om er 100% van te maken? Stort dan jouw bijdrage op NL50 RABO 0166 8955 12 t.n.v. HelpTeamWork o.v.v. Gambia. 
 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI