U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Op bezoek in Kenia

"Tijdens ons bezoek vieren we de verjaardagen van Isaac, Joseph Kahindi en Fred"

 

Sandra Joosten en Marion Spikman waren eind april een paar dagen in Springs of Life. "Wat was het weer bijzonder", vertelt Sandra. "We zien de kinderen maar een paar dagen per jaar, maar we hebben een heel sterke band met ze. En zij met ons. Bij aankomst is het altijd even wennen en aftasten, maar het voelt al snel weer erg vertrouwd over en weer."
 
"We drinken eerst thee samen en wachten nog op 2 kinderen die uit school moeten komen. Dan is het direct tijd om onze grote tassen uit te pakken. We hebben van een aantal sponsoren kinderkleding meegekregen. Ook is er voor alle kinderen en mama Mary, Rhoda en Paul een klein cadeautje. Dat wordt heel enthousiast open gemaakt en zéér gewaardeerd. Maar dan is het tijd voor het overhandigen van de post van de sponsoren. De kinderen lezen alles, de kleinsten worden geholpen door de grotere kinderen en ze laten hun post aan elkaar zien. Het gezinshuis is in no time getransformeerd in heksenketel van gezelligheid. 
 
De volgende dag is een speciale dag: we vieren de verjaardagen van Isaac, Joseph Kahindi en Fred. Isaac is jarig op de dag dat we aankomen, Kahindi is net jarig geweest en Freds verjaardag is als wij weer naar huis gaan, dus hij heeft Rhoda gevraagd of zijn verjaardag ook tijdens ons bezoek gevierd mag worden. Ja, natuurlijk mag dat! Wij hadden slingers en ballonnen meegenomen en samen met de kinderen versierden we het huis. Met 3 grote taarten en nog veel meer lekkere dingen werd het een gezellig verjaardagsfeest.
 
Verjaardagen worden uitvoerig gevierd in Springs of Life
 
's Avonds was het tijd voor optredens. De kinderen hadden allemaal iets ingestudeerd voor ons. Wat een verrassing! Sommigen zongen een lied, anderen dansten en er werden prachtige gedichten voorgedragen. Heel bijzonder om te zien hoe de kinderen gegroeid zijn in hun zelfvertrouwen en er gewoon staan en hun optreden doen. En Jemima, Isaac en Zena blijken natuurtalenten te zijn, echte "performers". "
 
 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI