Rose

Amanda is de oudste van de 10 kinderen in Springs of Life. Afgelopen zomer beëindigde ze haar studie en ging ze op zoek naar werk. In Mtwapa kreeg ze af en toe een kleine opdracht, maar dat was niet genoeg om van te leven. Ze is in oktober vertrokken naar Nairobi om te kijken of ze in de hoofdstad van Kenia een betrekking kon vinden. Ze mocht inwonen bij de zus van Rhoda en vond inderdaad werk in een schoonheidssalon. Langzaam bouwde ze haar uren op en sinds kort heeft ze samen met een vriendin van haar een klein appartement gehuurd in een buitenwijk. Ze woont nu dus echt helemaal op haarzelf en kan in haar eigen inkomen voorzien. Wat een geweldig succes om te zien hoe ze in de 10 jaar dat ze in SOL woont dit heeft gerealiseerd. En wat een prachtig voorbeeld voor alle andere kinderen in het gezinshuis!

Zena is de een na oudste en zij rondde vlak voor de kerst haar middelbare schoolperiode af. Ze wilde graag bedrijfskunde of verpleegkunde gaan doen (net als een aantal van haar goede vriendinnen), maar haar cijfers waren daarvoor niet toereikend. Omdat we haar al vanaf haar komst in 2012 zagen uitgroeien tot een ware keukenprinses, verbaast het ons niets dat ze binnenkort gaat starten met een “hospitality-opleiding” in Tewa Training Centre in Mtwapa. Deze opleiding duurt zo’n 1,5 jaar. Ze kan dagelijks met het openbaar vervoer naar dit trainingscentrum reizen en dus zal zij thuis blijven wonen in het gezinshuis.

Ook Rose heeft een hele stap gemaakt. Ze is de eerste uit ons gezinshuis die valt onder het nieuwe schoolsysteem. Dit houdt in dat ze 2 jaar eerder klaar is op de basisschool en naar junior-highschool gaat. Ze is vorige maand gestart op SAF Girls Junior High School in Mwatate. Ook zij gaat daar naar kostschool en komt alleen in de vakanties en voor een lang weekend naar huis. Deze school is op 3 tot 4 uur reisafstand van Mombasa. Rose was ongelooflijk enthousiast om te gaan beginnen op haar nieuwe school. Volgens Rhoda was ze echt toe aan deze nieuwe uitdaging en straalde ze een en al geestdrift uit. Het verbaast ons ook niets dat ze onmiddellijk een aantal nieuwe vriendinnen had gemaakt op haar nieuwe school.