U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Naar kostschool dankzij een oudtante

Antoinette (Netty) Metternich-Zandhuis overleed in 2014 op 94-jarige leeftijd. Netty groeide op met 2 broers en 2 zussen. Haar broers gingen naar de universiteit en Netty en haar zussen volgden een beroepsopleiding. Netty begon als lerares naaldvakken en werd na een paar jaar directeur van een middelbare school. Netty was erg geliefd bij de leerlingen, ze dweepten met haar. 

Netty met een groep leerlingen

Netty trouwde, maar haar huwelijk bleef kinderloos. Netty en haar man waren erg betrokken bij het gezin van haar schoonzus en zwager. Beide gezinnen woonden in Arnhem en de kinderen logeerden graag bij tante Netty en oom Matthi. Tijdens de ziekte van haar man en na zijn overlijden pakte Netty haar werk weer op. Ze ging lesgeven op een avondschool. Toen tante Netty ouder werd bleef het contact met haar nichtjes intensief. 

Netty was dankbaar voor de kansen die zij in haar jeugd kreeg en gunde meisjes en vrouwen die minder geluk hebben dit ook. Daarom besloot ze om haar nalatenschap ten goede te laten komen aan een goed doel dat hieraan bijdraagt. Ze richtte de Antoinette Metternich-Zandhuis Stichting op, die als doel heeft om een financiële bijdrage te leveren aan projecten die kansarme vrouwen en kinderen ondersteunen.

Haar nicht Maria van den Eijnden-Westhoff vormt samen met haar zus en een vriendin het bestuur. Via deze vriendin kwam de stichting in contact met Marion Spikman en Sandra Joosten, de initiatiefnemers van Springs of Life. "Onze tante zou ervan genieten als ze kon zien wat er met haar nalatenschap gebeurt. Als we een aanvraag voor steun krijgen, vragen we ons altijd af wat tante Netty ervan zou vinden. We vinden het belangrijk dat een project kleinschalig is, dat bewaakt wordt of onze steun goed gebruikt wordt."

Amanda is vorig jaar als eerste van de kinderen uit Springs of Life naar kostschool gegaan. De AMZ-stichting neemt de kosten van alle vier leerjaren van Amanda voor haar rekening. Omdat het niet veilig is om Amanda elke dag naar school te laten reizen, was een verblijf op een kostschool de enige mogelijkheid. Fantastisch dat de AMZ-Stichting dit mogelijk maakt. 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI