U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Wanneer krijgt een project geld?

Kan een project zomaar aan de bel trekken en vragen om een bijdrage voor het een of ander? Wat gebeurt er eigenlijk met al het geld dat door de jaren heen is ingezameld? Hoe wordt bepaald wie wat krijgt?

De meeste projectkosten zijn vooraf begroot en onderling vastgelegd. Om een indruk te geven beschrijven we het voorbeeld van hoe het in Kenia al sinds 2012 loopt.Elke maand gaat er een vast bedrag naar Springs of Life in Kenia. Bedoeld om kleren van te kopen, schoolgeld te betalen, voor huishoudgeld etc. Deze structurele betalingen zijn mogelijk dankzij de maandelijkse giften van de kindsponsoren.

Maar af en toe is er ook extra geld nodig. Als Rhoda en Paul een investering nodig achten, overleggen zij met Sandra en Marion. Als zij vinden dat het zinvol is, doen ze een aanvraag bij het bestuur van HTW. Als ook zij de investering goed en noodzakelijk vinden én er is geld beschikbaar, krijgen Sandra en Marion groen licht.  

Het geld dat dit mogelijk maakt, komt uit extra donaties. Zo hebben we de afgelopen jaren o.a. mogen bijdragen aan een aantal noodzakelijke verbeteringen in SOL:

  • Er wordt niet meer op kolen gestookt, maar op gas. Dat is een stuk beter voor de gezondheid van de bewoners.
  • Er is kraanwater beschikbaar. Dat is goedkoper in het gebruik en scheelt veel tijd.
  • Er komt een nieuwe omheining, een muur rondom het gezinshuis. Met het oog op de veiligheid is dat geen overbodige luxe.

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI