In de vorige nieuwsbrief vertelde Kenan Bilal, met zijn 19 jaar één van de jongste supporters van HTW, waarom hij het geweldig vindt om iets te mogen betekenen voor iemand ver weg. In déze nieuwsbrief een interview met Kikie Schut, één van oudste supporters 😊. Kikie Schut, is een rasechte Friezin en woont samen met haar man in Surhuisterveen. Met haar leeftijd van 80 jaar is ze nog steeds erg actief en mag ze graag wat voor anderen betekenen.

Kikie: “Ik hoorde bij de bridge van Ringer dat er spijkerbroeken nodig waren om Jeany’s van te kunnen maken. En dat het voor een goed doel was. Ik dacht, dáár kan ik wel een steentje in bijdragen! Bij mij om de hoek zit nl. kringloopwinkel Pikulan, en ik dacht ik ga vragen of zij niet te gebruiken spijkerbroeken voor mij apart kunnen zetten. En dat was helemaal prima!”.

Trouw haalt Kikie, sinds die tijd, al vele jaren, regelmatig deze tassen met spijkerbroeken op bij de kringloop. Kikie: “Als mijn garage helemaal uitpuilt van de spijkerbroeken dan bel ik Ringer op en haalt hij alles bij mij op. Dan zit zijn auto ook helemaal afgeladen vol. Het geeft mij een goed gevoel dat er dan weer een mooie voorraad broeken is om Jeany’s van te kunnen maken!”.

Op de vraag waarom Kikie dit voor HTW doet antwoord ze: “As ik wat foar ien oar kin dwaan, dan doch ik dat graach (vertaald: Als ik wat voor een ander kan doen, dan doe ik dat graag”. Heel simpel, heel bijzonder! Mooi dat er mensen zijn, die ‘heel gewoon’ direct praktisch aanpakken en op die manier hun steentje bijdragen. Ontzettend bedankt Kikie!