U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Gezinshuis ondergaat kleine renovatie

Eind september 2012 is Springs of Life in gebruik genomen, na een voorbereidingsperiode van ongeveer 2,5 jaar.
Sindsdien wonen er 10 kinderen en een moeder permanent in het huis. Het huis is voor Keniaanse begrippen best modern, maar voor onze begrippen eigenlijk best klein. Het huis heeft een kleine woonkamer, 3 slaapkamers waar net 2 stapelbedden en een kast inpassen, een klein keukentje en 3 kleine douches annex toiletruimtes (voor de jongens, de meiden en mama). Dat betekent dat er met 11 mensen op een vrij kleine ruimte geleefd wordt. Sinds de opening worden er jaarlijks kleine reparaties verricht, maar nu is het tijd om het wat grondiger aan te pakken.

Wat er allemaal gebeurt?

Alle vloeren zijn dit jaar vernieuwd en de muren worden ook opnieuw geschilderd. Ook is het hekwerk van het terrein wat verhoogd, om het huis nog beter tegen ongenode gasten te beschermen. Daarnaast zal er binnenkort iemand vanuit de overheid komen voor een inspectieronde, iets wat tot nu toe nog niet eerder is gebeurd. Dit bezoek van de inspectie is regulier en is wel belangrijk. In eerste instantie stond deze afspraak gepland voor april, maar heeft nog niet plaatsgevonden.
Vermoedelijk zal de inspectie leiden tot aanvullende huisvestingsaanpassingen, omdat in Kenia de voorwaarden voor gezinshuizen gewijzigd zijn. Wij wachten de exacte voorwaarden af, maar er wordt al volop geanticipeerd op de verwachte aanpassingen. Paul, Rhoda en het lokale bestuur hebben daarvoor al een (financieel) plan klaar liggen, zodat er snel actie ondernomen kan worden op het moment dat duidelijk wordt wat er allemaal moet gebeuren.

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI