U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Even voorstellen: Geert Priem

In de vorige nieuwsbrief kondigden wij al aan dat Geert Priem als algemeen bestuurslid zich wil inzetten voor HelpTeamWork. Hierbij stelt hij zich graag nader aan u voor.

Geert woont in Gelderland, in een rustig dorp. Hij heeft drie kinderen en een vriendin. Via de oproep van HTW voor nieuwe bestuursleden kwam Geert met Folkert in contact en dat klikte. Hij kwam juist uit een burn-outtraject en HTW is een mooie manier om langzaamaan weer wat op te starten op het gebied van vrijwilligerswerk. 

Geert is al jarenlang actief als vrijwilliger. Zijn ervaring wil hij graag inzetten om met HTW iets moois neer te zetten. Zo zette Geert bijvoorbeeld zorginstellingen op voor kinderen met beperkingen en verzorgde hij daarvoor weekenden en vakantieweken. Ook was hij verbonden aan de Raad van Europa waar hij de rechten van het kind op bestuurlijk vlak op de agenda had staan. 

Een andere belangrijke taak heeft Geert als psychotraumatoloog. Hij gaat op missies om hulpverleners te begeleiden. Dat doet hij, samen met een team, bijvoorbeeld in oorlogsgebieden waar veel vrijwilligers op humanitaire missies werken. Die mensen maken zelf ook van alles mee en Geert ondersteunt ze daarbij. 

Al deze ervaringen wil hij graag inzetten om HTW vooruit te helpen. Hij wil op meerdere plekken in de wereld iets voor mensen kunnen betekenen, waarbij hij aangeeft dat de mensen ter plekke het vooral moeten doen. Die mensen kunnen alle steun gebruiken. 

Een ander doel is dat Geert bewustwording wil creëren in de rijke landen. Dat het normaal is dat er hier water uit de kraan komt of dat je medicijnen kunt gebruiken als je ziek bent, betekent niet dat dit overal het geval is. Het dubbele gevoel dat je hebt wanneer je in oorlogsgebied mensen helpt die niets te eten hebben, maar dat je wel zelf ’s avonds in je kamp een bord met eten hebt. 

Geert heeft er een groter relativeringsvermogen door gekregen en vindt het belangrijk dat hij iets voor anderen kan betekenen. Zoals hij het zegt: “Eigenlijk zou iedereen iets voor een ander moeten doen.” Hij heeft in ieder geval veel zin om met HTW aan de slag te gaan. 

Wij wensen hem uiteraard vanaf deze plek veel plezier en succes toe!

Overigens kun je Geerts verhalen van zijn missies lezen op: http://geertpriem.blogspot.com/

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI