U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Balans opmaken en vooruit kijken

 

 

 

 

 

 

 

 

Folkert Visser maakt namens het bestuur de balans op van het afgelopen jaar.

December is een mooie tijd om de balans op te maken. HelpTeamWork heeft opnieuw een heel waardevol jaar gedraaid waar we heel dankbaar voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan Springs of Life wat heel goed loopt en haar 5-jarig bestaan mocht vieren. Er zijn belangrijke stappen gemaakt bij project Yoba in Gambia. En ondanks dat de wegen van HTW en Yoba zich scheidden, ligt er voor Yoba een mooie basis om op verder te kunnen gaan. Daarnaast was er in 2017 een recordopbrengst van de Jeany's. 

Er staat een stabiele stichting. Financieel gaat het bijzonder goed. De vaste inkomsten zijn zo rond de € 20.000,- per jaar. Er is een stevige continuïteitsreserve voor evt. 'calamiteiten' en er ligt voor Springs of Life een goede basis door de vaste kindsponsoren.  Daarnaast is er regelmatige en kwalitatief goede communicatie. Het werken binnen HTW gaat zeer efficiënt dankzij de scherpe 100%-doelstelling die vanaf het allereerste begin  tot nu toe nog steeds is gehaald. Ook de Jeany's als 'uithangbord' voor HTW loopt bijzonder goed. 

Maar bovenal zijn we blij en dankbaar dat we een mooie en waardevolle bijdrage hebben mogen leveren aan het verder verbeteren van leefomstandigheden en toekomstmogelijkheden van de kansarme jongeren in onze projecten. Het is geweldig om te zien en te horen dat ze mooie dingen bereiken, op hun plek zitten en het goed hebben.  Dat is waar we het sámen voor doen. 

We staan nu voor het uitzetten van het nieuwe langere termijn pad mét en vóór HelpTeamWork. We hopen en verwachten begin volgend jaar de nieuwe toekomstvisie ingevuld te hebben. Hoe die eruit zal zien? Er zijn al wel ideeën, maar goed de definitieve uitwerking volgt dus nog. Hoe dan ook hebben we alweer heel veel zin om onze Keniaanse vrienden en kids verder te blijven helpen op weg naar hun toekomst. Ook in Kenia is onze hulp en steun de komen jaren nog hard nodig nu de kids de volgende stappen op weg naar hun toekomst zullen zetten. Ik denk bijv. aan de kosten voor highschool etc. Onze steun in de afgelopen jaren is goed geweest. Zeker. Het dubbelinterview met Zena en Furaha laat prachtig zien hoe waardevol onze gezamenlijke bijdrage is.Tegelijkertijd is er nog steeds veel mooi en dankbaar werk te verzetten. 

Graag wil ik iedereen via deze weg heel erg bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. Sámen staan we sterk. Sámen in TeamWork. Sámen wat betekenen voor jongeren die dat hard nodig hebben. Mooie kerstgedachte.....

 Hele fijne feestdagen toegewenst en een warm en liefdevol 2018! 

Hartelijke groet,
Folkert (namens het bestuur) 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI