Een aantal maanden geleden nodigde de PKN kerk van Broeksterwoude (een klein dorpje in het noorden van Friesland), HelpTeamWork uit om om het verhaal van HelpTeamWork te vertellen en om een cheque in ontvangst te nemen in een kerkdienst speciaal voor kinderen. Met de kinderen van de kindernevendienst hadden ze nl. al een aantal jaren gespaard voor een goed doel. En dat goede doel was HelpTeamWork geworden!

We hebben in de dienst vertelt over de kinderen van Springs of Life. O.a. hebben we verteld hoe met het gegeven geld bijvoorbeeld de opleidingen van de kinderen wordt bekostigd. Zodat deze kinderen een kans krijgen op een mooie toekomst. Hartverwarmend was dat ook de collecte in de dienst nog voor HTW was en dat er later via de bank nog bijzondere giften binnen kwamen en dat zelfs kinderen van hun zakgeld gaven! Dat ontroerde ons.

Daarnaast wilde Broeksterwoude ook de opbrengst van de jaarlijkse flessen- en potgrondactie aan HelpTeamWork geven. De twee kerken van Broeksterwoude en omstreken, organiseren deze grote actie altijd samen. Kinderen haalden deur aan deur flessen op, volwassenen zorgden voor de marketing, de inkoop, de distributie van de potgrond enz.

Een groot aantal betrokkenen zette veel tijd en energie in deze actie. Het doel van de actie leefde in heel Broeksterwoude en werd een zeer warm hart toegedragen. De totale opbrengst van beide acties (geld kindernevendienst + flessen- en potgrondacties) was maar liefst ruim €2200!

Bijzonder om te zien, hoe zo’n kleine hechte gemeenschap sámen zoveel kan bereiken in hun unanieme wens wat voor de medemens te willen betekenen! Namens onze kids in Kenia: bedankt Broeksters!