U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » 5 jaar Spring of Life

In september brachten Sandra Wierenga en Marion Spikman opnieuw een bezoek aan Springs of Life (SOL) en wel om een heel bijzondere reden. Die maand was het 5 jaar geleden dat SOL dankzij hun initiatief de deuren opende om 10 kinderen een toekomst met perspectief te geven. 

Trots 
Opnieuw hebben we gezien dat het ontzettend goed gaat met alle kinderen. We zijn deze keer nog meer geraakt hoe dankbaar de kinderen zijn voor de kans die ze gekregen hebben door hun plaatsing in het gezinshuis. Alle kinderen dragen verantwoordelijkheid en zetten zich volledig in voor hun eigen toekomst, hun broertjes en zusjes én het huis. Ze doen het echt samen! 

Springs of Life 5 jaar: een geweldig feest!
Op deze warme middag waren naast natuurlijk alle kinderen, mama Mary, Rhoda en Paul en wij, ook familieleden van de kinderen aanwezig. Het was voor ons de eerste keer dat wij hen ontmoetten. Heel bijzonder om ze samen te zien met de kinderen.
Ook was het nieuwe lokale bestuur met hun gezinnen voltallig aanwezig. Het vorige bestuur was (en is nog altijd) zeer betrokken, maar kon door drukke werkzaamheden onvoldoende tijd vrij maken om regelmatig aanwezig te zijn in het gezinshuis. Daarom is er gezocht naar nieuwe mensen die dit wel kunnen en dat is gelukt.  

Het feest begon met een uitgebreide lunch met allemaal lokale Keniaanse gerechten, daarna waren er een paar korte speeches en deden de kinderen allemaal een presentatie of voordracht. Geweldig om te zien hoe zelfverzekerd ze er allemaal staan! Er was een dj met lekker swingende muziek, er werden Afrikaanse curiosa geveild (met opbrengst voor SOL), de kinderen deden stoelendans en daarna was er een vergadering met het nieuwe bestuur. Het nieuwe bestuur telt 8 leden (incl. Rhoda en Paul) en heeft zich tot doel gesteld om de financiële ondersteuning van Springs of Life meer vanuit de lokale gemeenschap in Kenia zelf te laten plaatsvinden. Tijdens de vergadering werden direct de eerste concrete doelen gesteld en afspraken gemaakt. 
Verder hebben we met elkaar besproken dat de focus voor de komende jaren ligt op continuïteit (aandacht, liefde, goede voeding) en onderwijs. Wanneer de kinderen ouder worden, gaan de kosten van scholing omhoog en dat vinden wij het meest belangrijk om de kinderen mee te geven: een goede opleiding, zodat ze zichzelf straks goed kunnen redden in het leven.

Film van 5 jaar geleden
Tijdens ons bezoek hebben we samen met de kinderen gekeken naar een film die 5 jaar geleden gemaakt is toen de kinderen net in het gezinshuis kwamen wonen (Amanda en Rose kwamen een jaartje later, evenals mama Mary). De kinderen vonden het helemaal te gek om zichzelf en elkaar terug te zien .... het was één grote hilariteit en het filmpje moest nog een keer getoond worden ?? 
Mocht je het leuk vinden deze film (nogmaals) te bekijken, dan kan dat via YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=Am5hGxcYkKg  Mocht de link niet werken, dan kan je naar YouTube gaan en "Gezinshuis Mombasa" intypen. Er staat ook nog een filmpje op dat gemaakt is tijdens een bezoek een jaar later.

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI