De eerste nieuwsbrief van een nieuw jaar. Een moment waarin we terugkijken naar het afgelopen jaar en de plannen die we voor dit jaar hadden. Een aantal van deze plannen hebben we kunnen realiseren. Een aantal (nog) niet. Toch zijn we dik tevreden. Dat niet alle doelen behaald zijn is namelijk prima te verklaren.

……………………………..

 

De eerste nieuwsbrief van een nieuw jaar. Een moment waarin we terugkijken naar het afgelopen jaar en de plannen die we voor dit jaar hadden. Een aantal van deze plannen hebben we kunnen realiseren. Een aantal (nog) niet. Toch zijn we dik tevreden. Dat niet alle doelen behaald zijn is namelijk prima te verklaren.

Het 1e deel van het jaar 2014  heeft sterk in het teken gestaan van de zoektocht naar een 3e project, een lastige klus die veel tijd kostte. Toen dat project er uiteindelijk was, is er veel tijd (het 2e halfjaar van 2014) in gaan zitten om e.e.a. te structureren en organiseren.We werken hier met veel liefde en motivatie aan; het is zo'n prachtig en waardevol project! Waar 20 jonge jongens een toekomst opbouwen en uiteindelijk zelfredzaam gaan worden. Die zelfredzaamheid ligt ook voor dit project in het verschiet. De olievlek die met dit project begint, vloeit uit naar nog meer mooie kansen voor jonge mensen.

2014 was een jaar met een heel ander karakter dan 2013. Het accent lag voornamelijk op alles rondom het 3e project. Hierdoor zijn er minder activiteiten ontwikkeld op andere gebieden. Toch een jaar om heel dankbaar voor te zijn. HTW is opnieuw gegroeid. Van 2 naar 3 projecten, van 14 naar maar liefst 18 teamleden, een groei in vaste donateurs, maar ook bekendheid die niet in cijfers is uit te drukken. We merken dat het kringetje met bekendheid steeds groter wordt. In financieel opzicht hebben we 2013 overtroffen.

Mensen krijgen steeds meer vertrouwen in HTW. Waar we ons de eerste jaren moesten 'bewijzen', zie we dat doen wat je zegt z'n vruchten afwerpt. Alleen door de steun van anderen en door er met z'n allen de schouders onder te zetten, kan HTW blijven draaien en voort blijven bestaan. Alleen door samen te werken wordt het werk realiseerbaar. Iedere schakel is o zo belangrijk! En daarom willen we iedereen ook heel hartelijk bedanken voor de steun van het afgelopen jaar.

 

Wat waren ook al weer de doelen voor 2014 en in welke mate zijn ze behaald:

 

1.      Uitbreiden met 2 nieuwe projecten

Dit is uiteindelijk 1 project geworden. Heel bewust is gekozen voor Yoba Gambia omdat de hulp zo hard nodig is en het project zo goed binnen HTW past. En omdat het een zwaar project is, is het niet verstandig een 4e project toe te voegen binnen dit jaar.

 

2./3. Uitbreiden vaste team met minimaal 2 personen, t.b.v. netwerken, PR en organiseren van events/acties./ Uitbreiden bestuur.

Het vaste Team is uitgebreid met 3 personen: Thomas van den Berg (financieel projectleider Yoba), Jannie Eisen (projectleider communicatie Yoba) en Omar Jallow (trekker van het project Yoba ter plaatse in Gambia).    

Het bestuur is uitgebreid met 1 persoon: Fenny Hulleman – de Vries. Zij is ook de persoon die de communicatie en organisatie van HTW voor haar rekening gaat nemen.

 

4.      Bekendheid HelpTeamWork verder vergroten.

Directe bekendheid: Er zijn 14 presentaties geweest: 11 op Chr. Basisschool de Ark, 2 in kerken en er was een presentatie bij het Millenium-Next-event in het Stedelijk Museum Zwolle.

 

5.      Nieuwe bedrijven als sponsor werven. 

Webprint en Studio Serpenti zijn bedrijfssponsor geworden. 

 

6.      Minimaal 6 kindsponsoren voor Springs of Life

Er zijn 2 nieuwe kindsponsoren bijgekomen.

 

7.      Meer collectes voor HTW

Er zijn 3 kerkcollectes voor HTW geweest.

 

8.      Honderd paar Jeany’s verkopen

Om precies te zijn, zijn er dit jaar 103 paar Jeany's verkocht.