Wat een óngelófelijke 2e helft van het jaar! Inmiddels hebben we de jaarafsluiting 2022 achter de rug en hebben we de financiële en organisatorische stukken aangeleverd aan KRC van Elderen, het nieuwe accountantskantoor dat ons controleert en de jaarrekening voor HTW opstelt. Sowieso een belangrijk proces dat we altijd zeer zorgvuldig uitvoeren. Maar waar het nu even om gaat: na een toch al goede 1ste helft, wat een óngelófelijke 2e helft van het jaar!

Sinds Corona is alles enorm veranderd. De bestaande ritmes en patronen van mensen zijn flink in de war gegooid of soms zelfs ook gereset. Veel mensen hebben het in of sinds die fase erg moeilijk gekregen. De slechte situatie in Oekraïne heeft opnieuw een groot effect ook op ónze levens gehad en heeft het nog.

Des te ongelofelijker en des te bijzonderder is het om te constateren dat we in de 2e helft van 2022, naast de prachtige vaste donaties, veel onverwachte en/of extra donaties hebben mogen ontvangen.

In het artikel hierboven lieten we al mooi zien dat leeftijd er niet toe doet: zie bijvoorbeeld jongvolwassen kind sponsor Kenan en vrijwilliger met ruime levenservaring Kikie. Voor beide geldt: enthousiáste steun; váste steun! Ook bij de donaties uit onverwachte hoek zien we steun van jong en oud heel erg mooi terug. De donaties komen van bijna 😉 volwassenen t/m de ruim ervaren senior. Fantastisch dat jullie ons werk allemaal hebben gesteund.

Extra steun is altijd goed natuurlijk. Het komt nu sowieso op een goed moment aangezien de kids nu in de fase zitten dat de meesten van hen een eigen opleiding gekozen hebben en (gaan) volgen. Onderwijs is beslist niet vanzelfsprekend in Kenia. We zijn bijzonder blij en dankbaar dat we met elkaar in staat zijn om onze kids het onderwijs te laten volgen dat past bij ieders droom, wens of doel.

En dat is alleen maar mogelijk, juist omdát we gesteund worden door jullie allemaal. Ontzettend bedankt daarvoor. Door jullie hebben we er vertrouwen in dat we erin zullen slagen onze kids op weg te helpen naar hun eigen goede toekomst!

Oh ja, wat dan de opbrengst was het afgelopen jaar? Na 2 mindere Corona-jaren zijn we in 2022 weer boven de 20.000-grens uitgekomen, namelijk € 20.890,88. Een fantastisch resultaat. Graag willen we iedereen ontzettend bedanken, voor de inzet én voor jullie steun. Vol vertrouwen gaan we samen: óp naar de volgende stappen!!

Warme groet,

Folkert Visser