U bent hier

Home » Blogs » blog van HTW » Schouders onder de jeany's voor de kinderen in Chili en Kenia

Werken aan de jeany's bij Tiny Dam

 

Leuk hoor. Een spontaan aanbod van iemand om met een mooi groepje mensen te gaan naaien voor de kinderen in Chili en Kenia! Tiny Dam uit Dokkum bood dit direct aan toen ze hoorde van de jeany actie. Meteen werd een datum afgesproken en werden er mensen opgetrommeld. Op 6 september j.l. stonden er een mooi aantal naaimachines op een grote, lange tafel, was er 10 man 'personeel', waren er tássen vol met spijkerbroeken en vooral was er een leuke sfeer. Aan de slag dus.

Eerst de jeany's knippen uit oude spijkerbroeken

 

Eerst moest er geknipt worden voordat er genaaid kon gaan worden. Patronen werden op de spijkerbroeken gelegd en uitleg werd gegeven. Het knippen was los! Daarna instructie bij de naaisters, en ook daar ging men druk aan de slag. Hip gekleurd garen werd op de machines gespannen en de motoren gingen draaien. Een drukte van belang! Tot slot werden de gemaakte jeany's van elastiek voorzien en waren ze klaar. Enkele tientallen jeany's zijn gemaakt die middag, hartstikke mooi! En daarnaast zijn er nog tegen de 40 paar jeany's voorgeknipt, zodat deze ook weer snel kunnen worden afgemaakt. Super!!

 

De jeany's in wording; gezellig met zijn allen

 

En ondertussen .........ontbrak het de harde werkers aan niets. Koffie, thee, koeken, worst en kaas; Tiny zorgde ervoor dat de inwendige mens goed werd verzorgd. Dit is de productie zeker ten goede gekomen :-)..........! Het was een erg geslaagde, gezellige middag. Iedereen die mee heeft geholpen: erg bedankt!

 

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI