kenan-bilal

Kenan Bilal is 19 jaar en woont met zijn ouders in Zwolle. Sinds de zomer is hij de enthousiaste kindsponsor van Shamim. Kenan: “Ik werd getriggerd door een filmpje van een Youtuber die ik volg. Ik werd geraakt door de blijheid en vreugde van de mensen in het filmpje toen hen hulp werd geboden door deze Youtuber. De gedachte kwam bij mij op om ook zoiets te gaan doen, iets voor een ander betekenen. Dat leek mij helemaal geweldig!”. Hij besprak dit met zijn moeder Joyce (Joyce schreef jaren de nieuwsbrief voor HTW) en zo werd Kenan kindsponsor van Shamim.

Kenan: “Ik ben in het afgelopen jaar fulltime gaan werken, en daardoor heb ik de ruimte om wat opzij te zetten. Ik vind het een heel mooi idee dat ik daarmee wat voor anderen kan doen die het minder hebben dan ik. Dat ik met een kleine bijdrage iemand op weg kan helpen en een kans kan geven op een mooie toekomst. Daar word ik heel blij van. Ook dat ik een mooi filmpje van Shamim en een leuke brief van haar mocht ontvangen. Erg leuk!

Ik ben nog steeds erg blij met de stap die ik in de zomer heb gezet om kindsponsor te worden. Het geeft me een heel goed gevoel op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan het leven van Shamim.”

Kenans wens voor Shamim: “Dat zij iets kan gaan doen wat ze leuk vindt. Waar ze gelukkig en blij van wordt.” Hij benadrukt dat hij haar toewenst dat ze dat sámen met anderen mag beleven. Dat vindt hij erg belangrijk. Dat Shamim haar leven mag delen met mensen die van haar houden en waar zij van houdt!