U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Nu samen het verschil én in de toekomst

In de eerste 7 jaar hebben we met HelpTeamWork geweldig waardevolle resultaten mogen boeken. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Met bijv. de steun aan de bouw van het opvangcentrum in Chili. Maar ook met de aankoop van eigen grond op een toplocatie in Gambia en het aanleggen van water en elektriciteit maak je letterlijk het verschil!  

En natuurlijk ons prachtige project Springs of Life in Kenia. Je kunt aan de kinderen zien en merken dat, wat we sámen mogen doen, echt bijzonder waardevol is en toegevoegde waarde heeft.  

 

Meer mensen helpen!

Reden te meer om daar in de toekomst mee door te gaan! Sterker nog, we hebben vanuit het bestuur unaniem de ambitie uitgesproken om in de toekomst te blijven streven naar 3 projecten. Projecten waarin we kansarmen, met z’n allen, een goede toekomst kunnen bieden. Om dit te kunnen realiseren is het noodzaak dat we de komende jaren binnen HelpTeamWork ook gaan groeien qua mensen. Uitbreiding qua bestuur, maar ook mensen op andere posten, zodat we de taken meer en beter kunnen verdelen. Zo kunnen we meer mensen binnen meerdere projecten gaan helpen en dat blijft onze ambitie!

 

Klein stukje van kennis en tijd = wereld van verschil!

In Kenia zie je duidelijk dat onze steun een belangrijke stap is om een goede toekomst op te kunnen bouwen. Zij krijgen een kans in het leven en ze vinden dat helemaal geweldig! Ze laten ons hun dankbaarheid dan ook duidelijk blijken. Dat is prachtig, maar voelt ook best een beetje dubbel. Want eigenlijk is het toch helemaal niet gek om te delen van al het goede wat wij hier hebben.....?

Slechts een klein stukje van je kennis en tijd is genoeg om het verschil te maken. Eigenlijk alle taken die er zijn, zijn overzichtelijk en prima uitvoerbaar. Om een indicatie te geven van waar we graag in zouden willen groeien de komende tijd:

  • 2 nieuwe bestuursleden. Investering qua tijd zo’n 2 uur per maand
  • Tweede penningmeester. Investering qua tijd: zo’n 1,5 uur per maand. De penningmeester mag bestuurslid zijn, maar hoeft niet.
  • Vaste notulist: beperkt aantal overleggen per jaar maar toch! Investering qua tijd: zo’n 1,5 uur per maand
  • Schrijver/schrijfster nieuwsbrief HTW. Deze verschijnt 4 tot 5 keer per jaar. Investering qua tijd: gemiddeld zo’n 1,5 uur per maand.  
  • Websitebeheerder. Investering qua tijd: gemiddeld 1 uur per maand
  • Schrijver/schrijfster jaarverslag. Eén keer per jaar in de periode april - juni. Investering qua tijd: 10 -12 uur in totaliteit.  Gemiddeld dus 4 uur per maand in die periode.

 

Helpen is makkelijker dan je denkt

Je ziet het, met een hele geringe tijdsinvestering help jij al enorm en maak je wérkelijk het verschil!  Top toch? Het is werkelijk ontzettend leuk om te doen, erg waardevol en geeft een heel goed gevoel.  Klein beetje tijd van jou, wereld van verschil voor hen!

Wie weet zit er wat voor je bij. Iets wat bij jou past.  Wie weet wordt je geraakt om sámen met het team wat er nu staat door een kleine tijdsinvestering het verschil te maken voor de kids die dat nodig hebben. Vele handen maken licht werk toch? Proberen misschien? Drempels weg…… Gewoon lekker meedoen!

Twijfel je? Vraag ons gewoon om eens met je van gedachten te wisselen.

Helpen is niet alleen nódig. Het is leuk en vaak makkelijker dan je denkt!

 

Warme groet,

Folkert Visser

 

namens het bestuur van HelpTeamWork

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI