U bent hier

Home » Blogs » blog van HTW » Mooi verslag van Alex en Joke

HelpTeamWork steunt Alex en Joke Weerheim in Santiago (Chili). Sinds een paar maanden huurt de familie Weerheim een huis. Met dit huis zijn Alex en Joke beter in staat om kinderen op te vangen en eventueel onderdak te bieden aan kinderen en/of volwassenen die tijdelijk geen onderkomen hebben. Alex en Joke werken aan verbetering in de leefomstandigheden van kinderen en hun familie. Hiervoor moeten zij veel problemen en vaak 'slechte gewoontes' zien te overwinnen. Zij werken onder zeer zware omstandigheden en hebben uw en onze steun daarom ook hard nodig. Dat er ook goede ontwikkelingen en ervaringen zijn, laten zij zien in een kort bericht dat wij deze week van hen mochten ontvangen.

meisje met puzzle"Sinds een kleine twee maanden is onze comedor (HTW: het huis dat Alex en Joke samen met HTW huren voor o.a. de opvang van kinderen), in bedrijf.

Er komen twee keer per week rond de 8 tot 10 kinderen (4-9 jaar). De ouders van deze kinderen zijn zonder uitzondering drugs en of alcoholverslaafd. Een aantal kinderen word door ons opgehaald omdat ze wat verder weg wonen.

Eerst eten we samen een broodje en is er een kop thee en daarna kan er naar hartelust worden gekleurd, met lego worden gespeeld een puzzel worden gemaakt, maar ook spelen we samen memorie en hebben we een spel om het concentratie vermogen te verbeteren. Ondertussen praten we met de kinderen over van alles en nog wat en proberen we zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven.

Een jongentje van 4 jaar vertoonde ernstige gedragsproblemen vooral richting mannen. Doordat we deze familie ook wekelijks bezoeken weten we nu dat hij in zijn jonge leven getuige is geweest van een flinke dosis geweld van zijn vader richting zijn moeder, zijn vader is uiteindelijk vertrokken en heeft geen contact meer met de kinderen. Alex en Drew (onze amerikaanse medewerker) hebben veel geinvesteerd om zijn gedrag om te buigen en dat begint zijn vruchten af te werpen. Hij is wat gezeggelijker en luistert beter. Zijn 6 jarig zusje begint ook wat losser te worden en geniet meer.

Van een aantal kinderen komen de moeders mee en daar heeft Joke weer veel contact mee, een heeft aangegeven dat ze beslist van de drugs af wil en we zijn nu op zoek naar de beste manier om haar daarbij te helpen. Ze is ernstig beschadigd in haar verleden en het is dus belangrijk dat er een traject van emotioneel herstel word ingeslagen. Naast de comedor werken we ook nog in het "veld" en organiseren we activiteiten voor de kinderen in het gebied waar ze wonen hierdoor hebben we een behoorlijk aantal uren per week contact met zowel ouders als kinderen." aldus Alex en Joke Weerheim

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI