U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Interview: “Als kindsponsor creëer je wederzijdse betrokkenheid”

Eelke en Janine Wiersma zijn sinds enkele jaren kindsponsor van Rose. “We vonden het bewonderenswaardig wat HelpTeamWork aan het doen is, en vonden dat we moesten kijken of we daarin ook iets konden betekenen. Na wat wikken en wegen leek het ons een goed idee om kindsponsor te worden,” vertelt Janine.

“Het belangrijkste aspect is uiteraard dat we er op deze manier aan kunnen bijdragen dat de kinderen in het huis in Mombasa een goede start in hun leven kunnen krijgen. Wij hebben zelf ook kinderen en dat wat je je eigen kind gunt, gun je ook andere kinderen,” vervolgt ze. “Wij vinden het fijn om te weten dat die kinderen ergens op een veilige plek terecht kunnen. Naast dat, zijn er ook nog andere bijkomende effecten. Zo leren we onze kinderen dat betrokkenheid bij elkaar belangrijk is, en dat krijgen ze op deze manier mee.”

Net als de meeste kindsponsoren heeft ook het gezin Wiersma op gezette tijden schriftelijk contact met Rose. “Meestal in ieder geval rond de kerstdagen om een kerstgroet uit te wisselen, en daarna nog 1 of 2 keer eens een kaart of een briefje. Soms stuurt Rose een leuke tekening of vertelt ze wat ze leuk vindt om te doen. We willen vooral niet dat ze de druk voelt om iets terug te moeten doen.”

Het gezin Wiersma is best reislustig, maar ze hadden niet specifiek iets met Kenia. “Het is meer toevallig. Maar doordat we nu op deze manier betrokken zijn, merk je wel dat je aandacht er toch meer naar toe gaat. Je verdiept je automatisch wat meer in het land en in de cultuur. Ook dat vinden we leuk, dat onze kinderen ook zien hoe andere mensen in de wereld leven en dat zij andere omstandigheden hebben dan wij.” 

Janine besluit met: “We hopen dat HelpTeamWork nog maar heel lang door mag met het bewonderenswaardige werk dat ze doen.”

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI