U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Een heel nieuw jaar vóór ons!

2019 is alweer voorbij. 2019 was het jaar waarin we samen weer veel moois hebben meegemaakt. Een kleine greep uit enkele gebeurtenissen in 2019.

Sandra & Marion hebben samen weer een bezoek gebracht aan onze kids en mensen in Mombasa. De kids zijn inmiddels dankzij een goede opvoeding en voeding écht waanzinnig gegroeid. We hebben de foto van hen gezien die Sandra en Marion hebben genomen tijdens dit bezoek…….. Geweldig mooi en hartverwarmend! Tegelijkertijd is 2019 ook het jaar waarin we constateren dat het SoL-project voor het eerst wat minder soepel verloopt. In deze nieuwsbrief lees je meer over de reis en project Springs of Life.

2019 was ook een jaar met veel prachtige en bijzondere donaties. Net als alle voorgaande jaren. Een jaar waarin vaste donateurs en sponsoren ons dus opnieuw het vertrouwen hebben gegeven en waarin we ook nieuwe donateurs en sponsoren erbij hebben gekregen. Nu mag dat elk jaar opnieuw zo blijken te zijn; dat neemt niet weg dat we het nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Voor ons is het elk jaar weer ‘ongewoon bijzonder’ om te mogen constateren dat een kleinschalig team van betrokken mensen zich zo gesteund mag weten en voelen door jullie allemaal!

Voor ons is dit echt hoe HelpTeamWork is bedoeld: samen werken aan een toekomst voor mensen. Voor mensen die veel minder kansen hebben dan wij hier. We zijn jullie allen dankbaar voor jullie vertrouwen en steun.

En het resultaat is dat we inmiddels de €200.000-grens hebben doorbroken. Een mijlpaal waar we zeer dankbaar voor zijn. Ik herinner me, toen we HelpTeamWork in 2011 net hadden ingeschreven bij de notaris, dat enkele mensen vroegen: “En wie denk je dan dat jullie geld zal geven?”. Hoe prachtig is het dan om te mogen constateren dat we vanaf ons begin als organisatie het volste vertrouwen hebben gekregen en nog áltijd krijgen!

2019 is ook het jaar waarin we helaas afscheid hebben moeten nemen van één van onze vrijwilligers. Het hoort erbij; maar went nooit en doet altijd pijn. Omgekeerd hebben we ook weer verschillende nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Fijn om te zien dat mensen een stukje van hun tijd willen inzetten om het beter te maken voor een ander. Daar genieten we van.

Het afgelopen jaar was ook het jaar waarin we bijvoorbeeld onze nieuwe accountant hebben gevonden en waarin we opnieuw een geweldige kerstmarkt hebben mogen meemaken. Maar toch ook weer het jaar waarin verschillende vrijwilligers het moeilijk hebben gehad. Burnout, herstel van ziekte, omgaan met hoge druk en spanning op het werk. Het zijn allemaal gebeurtenissen die in elke organisatie een rol spelen en hun tol eisen. En natuurlijk ontkomen we daar met HelpTeamWork ook niet aan.

Maar we hebben in de afgelopen jaren ook gezien dat de mensen die bij HelpTeamWork betrokken zijn betrouwbaar en vasthoudend zijn. Vastberaden om hun steen bij te dragen aan een betere toekomst voor de mensen die wij steunen. En soms is het nodig de steun even op een laag/lager pitje te zetten; dat is prima. In verreweg de meeste gevallen zet diegene zich na zo’n fase toch weer in. Alles voor een goede toekomst voor de medemens die steun nodig heeft. En met dat vertrouwen én het vertrouwen dat sponsoren en donateurs in ons werk geloven gaan we dit nieuwe jaar in.

We hopen dat we in 2020 in staat zijn om het project en onze kids in Mombasa te blijven steunen. Daarnaast hopen we ook dat we de kans mogen krijgen om meer mensen en projecten te mogen steunen. Om dit mogelijk te maken hopen we in de eerste plaats op versterking binnen het bestuur. Met 1 á 2 goede mensen extra in het bestuur is het al mogelijk om onze steun uit te breiden. Daar zijn we van overtuigd. En we weten dat de mensen die zich in willen zetten vaak al druk bezet zijn. Maar we zijn er ook van overtuigd dat er betrokken mensen zijn die, ondanks alle drukte en alle ‘moetjes’, zich in willen zetten voor de medemens.

Vanaf deze plek bedank ik iedereen die HelpTeamWork op wat voor manier dan ook heeft geholpen en gesteund. En namens HelpTeamWork wens ik iedereen een goed, gelukkig, gezond en warm 2020 toe!

En mocht je altijd al iets concreets willen doen voor andere mensen én met groot effect? Mocht je je afvragen of ons helpen iets voor jou kan zijn? Of mocht je twijfelen? Kom dan nu in actie!
Neem contact op met mij en ik vertel je alles over het prachtige werk dat wij samen mogen doen en we gaan kijken wat jij daarin kan betekenen!

Warme groet,
Folkert Visser
Vz. Stichting HelpTeamWork

 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI