U bent hier

Home » Blogs » blog van HTW » Geld verdienen én goed doen

Een paar weken geleden luisterde ik naar het verhaal van Michael van Loenen, de oprichter van YouBeDo. YouBeDo is een online boekwinkel die 10% van de omzet doneert aan goede doelen. De koper kan kiezen uit ruim 700 goede doelen. HelpTeamWork is daar één van. Naast dat Van Loenen een goed verhaal had, was ook mijn betrokkenheid bij HTW reden om met gespitste oren te luisteren.

YouBeDo en stichting HelpTeamWork

Hij vertelde hoe hij als 19-jarige profvoetballer geblesseerd raakte en uit 'nood' ondernemer werd. Zijn eerste onderneming, een studentenonderzoeksbureau, werd gelijk een succes en verkocht hij na een aantal jaar. Een reis door Nepal was voor Van Loenen een keerpunt.

Terug in Nederland richtte hij samen met een compagnon YouBeDo op. "Wij geloven dat als je deelt, je er samen beter van wordt, net als bij het delen van geluk. Daarom delen wij onze omzet, geven onze leveranciers ons betere inkoopvoorwaarden en besteden wij minder reclamekosten doordat jij het doorvertelt. Waarom zou je voor dezelfde prijs bij een bedrijf kopen die alle winst voor zichzelf of de aandeelhouders houdt? Why not YouBeDo? Wij vinden dat consumeren anders kan. Alles draait tegenwoordig om economische groei, consumptie en welvaart. Maar welvaart is nog geen welzijn! Wij geloven erin dat iedereen een bijdrage kan leveren om de welzijn van mens, natuur en de aarde te verbeteren. Door te kopen bij YouBeDo, stuur jij 10% de goede kant op en draag je bij aan een betere wereld."

Er is in Nederland één organisatie die alle boeken voor alle boekwinkels verstuurt. Dat is het Centraal Boekhuis. Dus of je nu bij Bol.com bestelt of bij YouBeDo, jouw boek komt uit hetzelfde magazijn, is even duur en is met dezelfde snelheid bij je. Het boek dat ik bij YouBeDo bestelde, lag de volgende dag op mijn deurmat.  
Meer informatie lees je op YouBeDo.com. En als je nog wat boeken voor de vakantie wilt bestellen denk dan aan YouBeDo en steun HTW.
PS: Op zoek naar een origineel cadeau? YouBeDo verkoopt eigen boekenbonnen.
 

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI