U bent hier

Home » Nieuws » Blog van Nieuwsberichten

Blog van Nieuwsberichten

Elk jaar maken we met HelpTeamWork bijzondere dingen mee. Elk jaar weer ontmoeten we mooie mensen en horen we prachtige en waardevolle verhalen. Maar bij één van de gebeurtenissen van dit jaar voel ik een grote drang om deze met jullie te delen. Maar voordat ik dat doe, vertel ik eerst de aanloop hiernaartoe.

Marion Spikman bracht onlangs weer een bezoek aan Kenia, samen met Jeanie, een goede vriendin van Marion. Marion beschreef hun belevenissen van die reis in een uitgebreid verslag. Lees alles over dit waardevolle en verrijkende bezoek!  

Robert de Jong is Biodanza-leraar en kwam op die wijze in contact met SoL-projectleidster Sandra Joosten. Haar enthousiasme raakte Robert en zorgde ervoor dat hij besloot iets voor haar goede doel te betekenen. Wij waren nieuwsgierig naar de gulle gever en stelden hem een aantal vragen. 

Wat is de achtergrond van je vrijgevigheid?
 “Ik ben een gelukkig man, ik doe iets waar ik volledig achter sta. Ik heb het goed en ik kan het delen. Vandaar dat ik........

Pernille Houben: "Hoe ik Kenia vond: nou een hele beleving, ik heb mijn ogen uitgekeken!
Toen we ‘s nachts aankwamen reden we met de bus langs een woonwijk, ja zo noemen ze dat bij ons. In Kenia heten deze wijken “villages”. Er waren nog heel veel mensen op straat en er was ook veel verkeer. In Nederland ligt iedereen te slapen en zie je bijna niemand.  
Ik merkte toen al dat er heel veel armoede was. Waar ik erg aan moest wennen was dat ze in Kenia aan de andere kant van de weg rijden (red. links). De grote weg was van asfalt maar als we naar Springs of Life gingen moesten we ook nog over veel zandwegen. Dit zie je in Nederland niet, ja als je op het platteland bent; veel hobbels en kuilen.  
 

Vacatures goede doelen HelpTeamWork ZwolleDe drive van Folkert en Nely om hun talenten in te zetten om zo iets voor een ander te betekenen inspireerde mij om op mijn manier ook een steentje bij te dragen. Allereerst was ik betrokken als kindsponsor. Toen ik vervolgens de oproep voorbij zag komen in de nieuwsbrief voor een bestuurder met affiniteit met financiën, kwamen voor mij ‘hart, hoofd en handen’ bij elkaar.

........

......

De kinderen staan op en poetsen hun tanden. Tot zover niets bijzonders. Maar dan gaan de meiden de ramen wassen en de jongens vegen het huis en het buitenterrein. Het afval wordt verbrand. Als ze hiermee klaar zijn, staat er een heerlijk ontbijt voor ze klaar. Ze douchen om beurten en maken zich klaar om naar school te gaan voor muziekles. Dit duurt 2 uur en is alleen voor de oudste kinderen. De jongste vier blijven thuis bij Rhoda en hebben hun eigen taak. Jemima poetst de schoenen van iedereen, zodat ze maandag met glimmende schoenen naar school gaan. Shamim en Rose ruimen hun kledingkast op.

Jemima poetst de schoenen van iedereen

 

 

 

 

 

 

 

 

Jemima poetst de schoenen van iedereen

Pagina's

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI