U bent hier

Home » Blog van HTW

Blog van HTW

Een paar weken geleden luisterde ik naar het verhaal van Michael van Loenen, de oprichter van YouBeDo. YouBeDo is een online boekwinkel die 10% van de omzet doneert aan goede doelen. De koper kan kiezen uit ruim 700 goede doelen. HelpTeamWork is daar één van. Naast dat Van Loenen een goed verhaal had, was ook mijn betrokkenheid bij HTW reden om met gespitste oren te luisteren.

YouBeDo en stichting HelpTeamWork

Hij vertelde hoe hij als 19-jarige profvoetballer geblesseerd raakte en uit 'nood' ondernemer werd. Zijn eerste onderneming, een studentenonderzoeksbureau, werd gelijk een succes en verkocht hij na een aantal jaar. Een reis door Nepal was voor Van Loenen een keerpunt.

 

Vele handen maken licht werk.

Een cliché, maar net als zoveel clichés o zo waar.

En bij HelpTeamWork (HTW) zijn veel handen de basis van ons bestaan.

Zonder de steun en inzet van heel veel vrijwilligers zijn we niet waar we nu staan.

Een prachtig voorbeeld hiervan maakten we vorige maand mee.

.......

 

Jeany's Dag van de Duurzaamheid Zwolle Doepark Nooterhof

De Dag van de Duurzaamheid  

Woensdag 10 oktober met de Jeany's aanwezig geweest op de Dag van de Duurzaamheid in Doepark Nooterhof te Zwolle. Wij mochten de Jeany's promoten samen met anderen die ook goede duurzame initiatieven lieten zien. Het was druk, gezellig en we hebben heel veel leuke reacties gehad. Ter plekke aan de naaimachines samen met Annet en Theresia, een dikke honderd spijkerbroeken mee, twee paar reuze Jeany's (bijna een meter lang....!) als demomodel, en ter plekke Jeany's knippen en elastiek rijgen.

Kortom, leuk om te doen en grappig voor het publiek om te zien! We hebben veel mensen gesproken en goed onder de aandacht gebracht dat we organisatoren voor dit prachtige project zoeken, organisaties die mee willen helpen produceren en organisaties die de Jeany's af willen nemen. De visjes zijn uitgeworpen...........  

 

Werken aan de jeany's bij Tiny Dam

 

Leuk hoor. Een spontaan aanbod van iemand om met een mooi groepje mensen te gaan naaien voor de kinderen in Chili en Kenia! Tiny Dam uit Dokkum bood dit direct aan toen ze hoorde van de jeany actie. Meteen werd een datum afgesproken en werden er mensen opgetrommeld. Op 6 september j.l. stonden er een mooi aantal naaimachines op een grote, lange tafel, was er 10 man 'personeel', waren er tássen vol met spijkerbroeken en vooral was er een leuke sfeer. Aan de slag dus.....

HelpTeamWork steunt Alex en Joke Weerheim in Santiago (Chili). Sinds een paar maanden huurt de familie Weerheim een huis. Met dit huis zijn Alex en Joke beter in staat om kinderen op te vangen en eventueel onderdak te bieden aan kinderen en/of volwassenen die tijdelijk geen onderkomen hebben. Alex en Joke werken aan verbetering in de leefomstandigheden van kinderen en hun familie. Hiervoor moeten zij veel problemen en vaak 'slechte gewoontes' zien te overwinnen. Zij werken onder zeer zware omstandigheden en hebben uw en onze steun daarom ook hard nodig. Dat er ook goede ontwikkelingen en ervaringen zijn, laten zij zien in een kort bericht dat wij deze week van hen mochten ontvangen.

meisje met puzzle"Sinds een kleine twee maanden is onze comedor (HTW: het huis dat Alex en Joke samen met HTW huren voor o.a. de opvang van kinderen), in bedrijf.

Gisteravond gebeurde er iets speciaals. Er was een gezellig feestje ter afsluiting van het seizoen van Gospelkoor One Spirit. Er kwamen leuke reacties over het artikel in de Stentor m.b.t. de jeany's. En één van de koorleden vond dat de naam jeany's beschermd zou moeten worden, omdat het een erg goede merknaam was.

Pagina's

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI