U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » 15 km p/u is écht de limiet
 
Gezinshuis Springs of Life (SOL) ligt in Mtwapa, een kleine, snel groeiende voorstad van Mombasa met 24.000 inwoners. Niet voor niets werd Mtwapa de plek voor het gezinshuis; waar de grondprijzen in Mombasa skyhigh zijn, is de grond hier nog enigszins betaalbaar.
 
Mtwapa is Swahili en betekent “hij die onder ons woont”.  Deze uitdrukking gebruikten mensen om te voorkomen dat een onbekende binnen de gemeenschap als buitenstaander werd gezien en mogelijks zelfs werd verbannen. Een bijzonder mooie en passende naam dus voor de plek waar SOL nu staat.
 
Je kijkt je ogen uit als je langs de weg loopt.
 
 
Mtwapa heeft een bruisend centrum en het leven gaat er 24 uur per dag door. Langs de hoofdweg zijn veel markten en het nachtleven van de stad trekt - jonge -  mensen uit de weide omgeving om feest te vieren.
 
De inwoners leven vooral van handel, horeca én van diepzeevissen. Voordat je Mtwapa binnenkomt, passeer je via een brug de Mtwapa Creek, een prachtige en bijna sprookjesachtige omgeving. Van hieruit vertrekken veel  vissersboten richting de Indische Oceaan. Shimo la Tewa is een grote gevangenis in Mtwapa.
 
Een hoofdweg in de buurt van Springs of Life.
 
 
SOL ligt in een rustig en landelijk deel van de stad. Vanaf de hoofdweg is het met de auto nog ruim een kwartier rijden over een hobbelige zandweg vol kuilen. Harder dan 15 km per uur is bijna onmogelijk.
 
De tuktuk is de laatste 10 jaar in opkomst.
 
 
Kenianen gebruiken de “matatu” veel. Een “matatu” is een klein busje voor ongeveer 20 passagiers. Daarnaast is de “tuktuk” in opkomst. Wat in het straatbeeld niet mag ontbreken zijn de brommer- en fietstaxi’s. Alles en iedereen rijdt door elkaar heen. Het is één groot mierennest. Waar wij een bekeuring riskeren als we toeteren, is het in Kenia volledig normaal om voor het minste of geringste flink te toeteren. Rust is ver te zoeken op Keniaanse wegen.

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI