U bent hier

Home » Blogs » blog van Nieuwsberichten » Een ‘gewoon’ weekend in Springs of Life

We vroegen Rhoda om te beschrijven hoe een weekend in SOL eruit ziet. Want wat doet een Keniaans gezin op hun vrije dagen? In hoeverre verschilt een Keniaans gezin van een Hollands gezin?

De kinderen staan op en poetsen hun tanden. Tot zover niets bijzonders. Maar dan gaan de meiden de ramen wassen en de jongens vegen het huis en het buitenterrein. Het afval wordt verbrand. Als ze hiermee klaar zijn, staat er een heerlijk ontbijt voor ze klaar. Ze douchen om beurten en maken zich klaar om naar school te gaan voor muziekles. Dit duurt 2 uur en is alleen voor de oudste kinderen. De jongste vier blijven thuis bij Rhoda en hebben hun eigen taak. Jemima poetst de schoenen van iedereen, zodat ze maandag met glimmende schoenen naar school gaan. Shamim en Rose ruimen hun kledingkast op.

Jemima poetst de schoenen van iedereen

 

 

 

 

 

 

Jemima poetst de schoenen van iedereen

Shamim en Rose ruimen de kledingkast op

 

 

 

 

 

Shamim en Rose ruimen de kledingkast op

 

 

 

Als de grote kinderen terugkomen van muziekles, wordt er geluncht. Na de lunch doen ze samen de afwas en wassen ze hun kleren. Daarna is het tijd voor een middagdutje. Iedereen gaat 2 uur naar bed. Om half 5 drinken en eten ze samen iets en dan maken de grote meiden het avondeten klaar. Ze koken zelf en Rhoda houdt een oogje in het zeil. Terwijl het eten kookt, kijken ze samen tv. Om half 7 is het eten klaar. Na het eten ruimen de jongens af en vegen de kamer, de meiden doen de afwas.

 

Mama Mary met de jongens op weg naar de kapper

 

 

 

 

 

 

 

Mama Mary met de jongens op weg naar de kapper

 

 

 

Op zondagochtend gaat iedereen na het ontbijt naar de kerk. Na de lunch gaan de meiden naar de kapper om hun haar te laten doen. De jongens gaan één keer per maand naar de kapper. Rhoda neemt af en toe een paar kinderen mee, bijvoorbeeld om nieuwe schoolschoenen te kopen. De jongens gaan op stap met Paul en doen jongensdingen, zoals kokosnoten plukken en kokosmelk drinken. Maar ook op zondagmiddag geldt dat iedereen 2 uur op bed rust.

Reactie toevoegen

HelpTeamWork

100% naar projecten HelpTeamWork Kwaliteitsstempel 100% doelstelling Stichting HelpTeamWork

Donaties

Stichting HelpTeamWork

Van Zuijlenware 101
8014 WR Zwolle

06 1024 8891
info@helpteamwork.nl

 

Bankrek.nr.  1668.95.512
tnv Stichting HelpTeamWork
te Zwolle

IBAN: NL50 RABO 0166 8955 12
RSIN: 8510.36.624

 

ANBI